mainos
HJK Helsinki - Helsingin Jalkapalloklubi | On vain yksi Klubi.

Uutiset

otteluraportti
19.02.2019

HJK taipui Hongalle Suomen Cupissa

Edellisessä kamppailussaan Interiin kompastunut HJK lähti hakemaan paluuta voittojen pariin, kun Talin halliin vieraaksi Suomen Cupin otteluun saapui FC Honka.

HJK vs Honka 2-3 (1-0)

 

HJK:n avauskokoonpanossa nähtiin muutama muutos edellisestä pelistä. Klubin muodostelma sen sijaan oli vaihtunut alkukaudelta nähdystä kolmen topparin alakerrasta perinteisempään neljän puolustajan linjaan. Alkukaudesta vasemman laitapelaajan roolissa nähty Akseli Pelvas puolestaan aloitti HJK:n piikissä.

Ensimmäinen puoliaika

Ottelun alku oli tasaista vääntöä ja peli aaltoili päästä päähän. Ensimmäisenä torjuntatöihin joutui Klubin Maksim Rudakov, jolla ei ollut ongelmia torjua Abel Suarezin kovaa volleytä.

Hiljalleen peli siirtyi paremmin Klubin haltuun. Faith Obilor pääsi puskemaan Lassi Lappalaisen antamasta kulmapotkusta, mutta topparin ratkaisu painui karkeasti yli maalin.

Reilun puolen tunnin pelin kohdalla Honka oli lähellä iskeä avausmaalin, mutta takatolpalle pyyhältänyt Borjas Martin ei aivan ylettänyt Lucas Kaufmannin keskitykseen ajoissa.

Seuraavaksi Klubille avautui sen toistaiseksi paras paikka. Lappalainen pääsi pallonriistoon aivan Hongan boksin reunalla, ja haki välittömästi nostoa yli ulkona maaliltaan olleen Honka-vahti Timothy Murrayn. Murray kuitenkin onnistui saamaan sormenpäänsä pallon tielle ja ohjaamaan pelivälineen päätyrajasta yli.

Aivan jakson lopulla HJK sai hyvältä etäisyydeltä vapaapotkun. Pallon taakse asettunut Lappalainen lähetti kierteisen pallon takatolpalle, jossa vapaana ollut Obilor pääsi laukomaan. Murray torjui vielä Obilorin yrityksen, mutta paluupallo tuli suoraan Riku Riskille, joka laukoi Klubin vastustamattomasti taukojohtoon.

Toinen puoliaika

Toinen jakso jatkui ensimmäisen kaltaisena, ja peli oli vauhdikasta molempiin suuntiin. Ensimmäisenä maalintekoa pääsi kokeilemaan Lappalainen, joka syötönkatkon jälkeen kuljetti itsensä vetopaikkaan, mutta viimeistely painui Murrayn hyppysiin.

Kymmenen minuutin pelin jälkeen Klubi teki ensimmäisen vaihdon, kun Eetu Vertainen tuli Pelvaksen tilalle kärkeen.

Vertainen ehti olla kentällä vain noin minuutin, kun nuorukainen oli jo pahanteossa. Vertainen sai pallon aivan päätyrajan tuntumasta, ja pelasi sen välittömästi kovaa maalinedustalle. Joonas Vahtera tavoitti pallon ja tökkäsi sen tolppaan, josta peliväline lopulta kimpoili Hongan puolustuksen kautta verkon perukoille.

Reilun tunnin pelin jälkeen Valtteri Vesiaho tuli Otto Ollikaisen tilalle keskikentälle. Seuraavaksi Klubi suoritti tuplavaihdon, kun Vahtera ja Kevin Kouassivi-Benissan tulivat pois ja kentälle saapuivat Henri Toivomäki ja Evans Mensah.

78. minuutilla Honka pääsi kaventamaan kuin varkain. Pallo tuli nopealla palautuksella HJK:n puolustuslinjan välissä väijyneelle Martinille, joka ohitti Rudakovin kovalla vedolla maalin yläkulmaan.

Honka käytti tilaisuutensa tehokkaasti ja vain neljä minuuttia edellisestä, iski Juha Hakola pelin tasoihin komealla laukauksella boksin ulkopuolelta.

HJK:n iltapuhde synkkeni entisestään vielä varsinaisen peliajan viimeisellä minuutilla, kun vieraiden Robert Ivanov nikkasi pallon kulmapotkusta kolmannen kerran Klubin verkkoon.

Klubi onnistui vielä lisäajalla painamaan pelin Hongan päätyyn, mutta kaivattua tasoitusosumaa ei nähty, ja Honka vei voiton huiman kirinsä päätteeksi.

HJK pelaa seuraavan kerran lauantaina 23.2, kun joukkue matkustaa Suomen Cupin lohkovaiheen viimeiseen otteluunsa FC Lahden vieraaksi. Ottelu alkaa kello 14:00.

 

Lue lisää: Lehkosuo: 70 minuuttia ei riitä »


HJK:n kokoonpano: Rudakov - Kouassivi-Benissan (76. Mensah), Obilor, Rafinha, Peiponen - Kairinen, Ollikainen (63. Vesiaho) - Riski, Vahtera (76. Toivomäki), Lappalainen - Pelvas (55. Vertainen)

HJK Kausari 2019 myynnissä nyt!

Lisää uutisia

Tämä sivusto käyttää evästeitä palveluiden toimittamisessa, mainosten personoinnissa ja liikenteen analysoinnissa. Käyttämällä sivustoa hyväksyt evästeiden käytön. Lisää tietoa tästä ».