mainos
HJK Helsinki - Helsingin Jalkapalloklubi | On vain yksi Klubi.

Uutiset

otteluennakko
22.02.2019

Suomen Cupin lohkovaihe päätökseen Lahdessa

HJK:lla on lauantaina edessään kauden viides ottelu Suomen Cupissa, kun vastaan asettuu FC Lahti.

FC Lahti vs HJK
La 23.2. klo 14:00
Katso suora lähetys Ruudusta »

 

Klubi tavoittelee kamppailussa paluuta voittojen tielle, sillä alla on kaksi peräkkäistä tappiota. FC Inter ja FC Honka ovat kuitanneet paremmuuden edellisissä otteluissa.

Varsinkin tappio Hongalle oli karvas. HJK johti kamppailua avauspuolikkaan jälkeen Riku Riskin osumalla. Johto tuplaantui toisen puoliajan alkupuolella, kun pallo pomppi vieraiden verkkoon lopulta espoolaisten omasta pelaajasta. HJK esiintyi erittäin väkevästi ja vyörytti hyökkäyksiä jatkuvalla syötöllä, mutta enempää osumia ei helsinkiläisten toimesta nähty. Ottelun loppu sujui täysin mollivoittoisesti. Honka avasi maalitilinsä reilut kymmenen minuuttia ennen päätöstä ja kiri lopulta rinnalle ja ohi.

Klubin otteet ovat hieman ailahdelleet alkuvuoden aikana, mikä ei ole epätavallista ottaen huomioon vuodenajan. Valmennus on tehnyt rohkeita kokeiluja niin pelaajien kuin pelitavankin suhteen ja erityisesti nuoret pelaajat ovat saaneet hyvin vastuuta Cup-otteluissa.

HJK:lla on neljän ottelun jälkeen kasassa neljä pistettä, mikä oikeuttaa lohkon viidenteen sijaan. Neljä parasta jatkavat tietään varsinaiseen Suomen Cupiin neljännesvälieriin. Jatkopaikka vaatii käytännössä pakkovoittoa lauantailta, minkä lisäksi muiden joukkueiden tulosten on oltava suotuisia HJK:n kannalta.

Kolme ottelua pelannut IFK Mariehamn on tasapisteissä Klubin edellä. Maarianhaminalaiset kohtaavat vielä vieraissa FC Hongan sekä kotikentällään HIFK:n.

Honka ja Inter ovat kuuden pisteen myötä sijoilla 2-3. Joukkueet pelaavat vielä keskinäisen ottelun, minkä lisäksi Inter pelaa vieraissa HIFK:ta vastaan ja Honka isännöi Maarianhaminaa.

Lohkon piikkipaikkaa pitää hallussaan FC Lahti. Joukkue on kaatanut FC Hongan, HIFK:n ja FC Interin. IFK Mariehamn vastaavasti aiheutti lahtelaisille toistaiseksi ainoan tappion.

Lahtelaisten viime kausi Veikkausliigassa oli kaksijakoinen. 15 ensimmäisestä ottelusta saldona oli vain yksi tappio ja joukkue vaikutti kamppailevan mitaleista. Heinäkuun europelien jälkeen kurssi kääntyi kuitenkin täysin. 17 viimeisestä ottelusta voittoja voittoja kertyi ainoastaan kaksi. Päävalmentaja Toni Korkeakunnas saikin potkut lokakuun alussa. Lopulta tuloksena oli sarjataulukon kahdeksas sija.

Lahti lähtee tulevaan kauteen Sami Ristilän päävalmennuksessa, joka otti astuun jo viime kauden lopulla Korkeakunnaksen saatua potkut. Apuvalmentajina toimivat Toni Huuhka sekä mittavan pelaajauransa päättänyt Pekka Lagerblom.

Joukkueen rivit ovat muuttuneet todella paljon talven aikana. Viime kauden nipusta 13 eniten peliaikaa saaneesta pelaajasta peräti yhdeksän vaihtoi maisemaa. Tämä piti sisällään myös joukkueen maalipörssin viisi kärkinimeä. Lähtijöiden joukossa ovat muun muassa Henri Anier, Santeri Hostikka, Pavel Osipov, Aleksi Paananen sekä Stenio.

Lahti on ollut luonnollisesti aktiivinen siirtomarkkinoilla ja saalista on tarttunut niin kotimaan markkinoilta kuin ulkomailtakin. Viime kaudella Veikkausliigassa pelanneista pelureista Lahtea edustavat jatkossa Matti Klinga (SJK), Jani Tanska (Ilves) sekä Teemu Penninkangas (FC Inter). Tuoreista hankinnoista Veikkausliigan seuraajille tuttuja lienevät myös Erik Törnros sekä Mikko Viitikko. Törnros pelasi kaudella 2016 PS Kemissä viimeistellen kahdeksan maalia 13 ottelussa. 23-vuotias Viitikko on vastaavasti HJK:n kasvatti, joka siirtyi VPS:n kautta Norjaan vuosi sitten. Lisäksi lahtelaisten riveihin ovat liittyneet maalivahti Patrick Rakovsky sekä hyökkäyspään vahvistukset Josu ja Jeronimo Amione.

HIFK-matsissa loukkaantunut Sebastian Dahlström on jälleen valmennuksen käytettävissä. Daniel O'Shaughnessy harjoittelee jo joukkueen mukana ja lähestyy pelikuntoa. Nikolai Alho liittyy joukkueeseen ensi viikolla.

FC Lahti vs HJK
La 23.2. klo 14:00
Mukkulan halli, Lahti

Ottelu pelataan suljetuin ovin, joten katso ISTV:n suora lähetys Ruudusta »

HJK Kausari 2019 myynnissä nyt!

Lisää uutisia

Tämä sivusto käyttää evästeitä palveluiden toimittamisessa, mainosten personoinnissa ja liikenteen analysoinnissa. Käyttämällä sivustoa hyväksyt evästeiden käytön. Lisää tietoa tästä ».