HJK otti rutiinivoiton Kotkassa

HJK:n kapteeni Daniel O’Shaughnessy: ”Kolmea pistettä lähdimme hakemaan ja se saatiin.”

Daniel O’Shaughnessy - HJK Helsinki. Photo: © Jussi Eskola
Daniel O’Shaughnessy

KTP vs HJK 0-1

Europelien tuoman ruuhkan keskellä oleva HJK matkusti lauantaiksi Kotkaan sarjajumbo KTP:n vieraaksi. Veikkausliigan piikkipaikalla olevalla Klubilla oli selkeänä tavoitteena palata voittojen tielle.

Klubin kokoonpanossa oli runsaasti rotaatiota ja avauksessa nähtiin muun muassa Kevin KouassiviBenissan, Bubacar, sekä Luís Henrique. Maalilla puolestaan aloitti Hugo Keto.

Bubacar Djaló - HJK Helsinki. Photo: © Jussi Eskola
Bubacar Djaló

Ensimmäinen puoliaika

Ottelu lähti etenemään tasaisissa merkeissä. HJK hallitsi palloa hienoisesti, mutta murtautuminen kunnon tekopaikoille ei onnistunut isäntien tiiviin puolustuksen läpi.

KTP puolestaan oli lähellä siirtyä johtoon 19. minuutilla. Kaukaa lähtenyt vapaapotku kumahti kuitenkin Klubin onneksi ylärimaan. Kotkalaiset ennättivät paluupalloon ensimmäisinä, mutta Keto venyi tärkeään torjuntaan aivan maaliviivan tuntumassa.

Vain muutama minuutti myöhemmin HJK iski vastaan. Luis Henríque vedettiin boksissa nurin ja pallo vietiin pilkulle. Vetämään asettunut Filip Valenčič sijoitti pallon varmasti alakulmaan vieden Klubin johtoon kauden kuudennella osumallaan.

Bubacar Djaló, Filip Valenčič - HJK Helsinki. Photo: © Jussi Eskola
Bubacar Djaló ja Filip Valenčič

Kymmenen minuuttia avausmaalin jälkeen HJK oli lähellä tuplata johtonsa Miro Tenhon päästessä puskemaan Lucas Lingmanin antamasta kulmapotkusta. Topparin viimeistely kilpistyi kuitenkin maalipuihin.

Riku Riskille aukesi vielä oiva paikka lisätä johtoa ennen taukovihellystä, mutta Anton Lepola KTP:n maalilla onnistui torjumaan Riskin yrityksen puolittaisesta läpiajosta.

Ensimmäisellä nelivitosella ei lisäosumia nähty ja tauolle siirryttiin tapahtumiin nähden oikeutetusti HJK:n maalin johdossa. Klubi hallitsi peliä ja varsinkin loppua kohden onnistui vyöryttämään useita hyökkäyksiä laitojen kautta.

Kevin Kouassivi-Benissan - HJK Helsinki. Photo: © Jussi Eskola
Kevin Kouassivi-Benissan

Toinen puoliaika

Klubi suoritti tauolla ensimmäisen vaihtonsa, kun Sebastian Dahlström tuli Lingmanin tilalle keskikentälle.

Toinen jakso lähti käyntiin vauhdikkaasti, kun ensiksi HJK loi painetta KTP:n maalille, ja heti perään toisessa päässä kotkalaisten David Ramadingaye oli lähellä puskea isännät tasoihin.

HJK otti kuitenkin pelin ohjat käsiinsä ja pelin painopiste painui kotijoukkueen päätyyn. Riskille aukesi erinomainen tekopaikka, mutta maaliviivalla seissyt KTP-puolustus onnistui blokkaamaan laukauksen. Seuraavaksi oli Valenčičin vuoro koittaa, mutta Lepola venytti kätensä viime hetkellä alakulmaan pallon tielle.

Jair Silva - HJK Helsinki. Photo: © Jussi Eskola
Jair Silva

Myllytys jatkui KTP:n päädyssä, ja 68. minuutilla pallo vietiin toistamiseen rangaistuspilkulle rikkeen myötä. Tällä kertaa vetämään asettui Luís Henrique, jonka laukaus painui kuitenkin karkeasti maalin yli.

Viimeiselle kympille lähdettäessä Klubi teki lyhyellä välillä kaksi vaihtoa, kun Janne Saksela ja Anthony Olusanya korvasivat Kouassivi-Benissanin ja Luís Henriquen kentällä.

Aivan ottelun lopulla Filip Valečič otettiin vaihtoon, ja tuore hankinta Santeri Hostikka pääsi ottamaan ensimmäiset minuuttinsa Klubipaidasa.

Ottelun loppua kohden HJK onnistui luomaan hyökkäyksiä kuin liukuhihnalta. Klubi pääsi kerta toisensa jälkeen murtautumaan kotkalaisten boksiin, mutta viimeiset ratkaisut jättivät toivomisen varaa. Tekopaikkoja haettiin vielä pienillä siirroilla, jotka kuitenkin kariutuivat KTP-puolustukseen.

Enempää maaleja ei kuitenkaan Kotkassa nähty ja lopputulos kirjattiin HJK:n voitoksi 1-0 lukemin paikalle matkustaneen runsaslukuisen HJK:n kannattajajoukon iloksi.

Hugo Keto - HJK Helsinki. Photo: © Jussi Eskola
Hugo Keto

Toisella jaksolla Klubilla oli mahdollista kasvattaa johtoaan, mutta tällä kertaa tekopaikoissa ei ollut kaivattua kliinisyyttä.

Puolustuspeli kuitenkin toimi moitteetta, ja tiukan otteluohjelman keskellä useat vähemmälle vastuulle jääneet pelaajat saivat tärkeää pelituntumaa.

– Kolmea pistettä lähdimme hakemaan ja se saatiin, totesi HJK:n kapteeni Daniel O’Shaughnessy Ruudun haastattelussa ottelun jälkeen.

– Emme kylläkään tehneet sitä itsellemme helpoksi. Olisimme voineet ”tappaa” pelin aikaisemmin, mutta kolme pistettä ja tästä on hyvä jatkaa.

Santeri Hostikka - HJK Helsinki. Photo: © Jussi Eskola
Santeri Hostikka

KTP vs HJK 0-1 (0-1)

27’ Valenčič (rp)

HJK:n kokoonpano: Keto, Peltola, O’Shaughenssy, Tenho, Kouassivi-Benissan (79. Saksela) – Jair, Bubacar, Lingman (46. Dahlström) – Ri Riski (90’ Browne), Luís Henrique (82. Olusanya), Valenčič (90’ Hostikka)

HJK pelaa seuraavan kerran torstaina 12.8., kun luvassa on Eurooppaliigan karsintojen toinen osaottelu Neftçi Bakua vastaan. Ottelu alkaa Bolt Arenalla kello 19:00.

Liput HJK:n lippukaupasta: liput.hjk.fi »

Katso kooste ottelusta!
210812 UEL HJK-Neftci Paraati