HJK tyrmäsi FC Lahden

Klubi nappasi lauantaina kauden suurimman voittonsa kaatamalla FC Lahden peräti lukemin 4-0.

HJK vs FC Lahti 4-0

Riku Riski - HJK Helsinki

Ottelu alkoi lämpimässä Töölössä varsin maltillisesti. Lahdelle avautui kuitenkin hieman varkain erinomainen maalipaikka jo heti ensihetkillä, kun Jeronimo Amione oli unohtunut Klubilta vapaaksi takatolpalle. Amionen laukaus suuntautui kuitenkin reilusti maalin ohi.

Ottelu eteni tasaisissa merkeissä, vaikka pallollinen hallinta siirtyi hiljalleen kotijoukkueelle. Pelin tempo oli kuitenkin todella maltillinen. Myös erikoistilanteet antoivat oman mausteensa avauspuoliajalle. 17 peliminuutin kohdalla pelkästään kulmapotkuja oli annettu yhteensä seitsemän: neljä Klubin toimesta ja kaksi lahtelaisten.

HJK:n neljäs kulma tuottikin tulosta. Vierailijat saivat putsattua Petteri Forsellin antaman kulman, mutta William Parra taisteli pelivälineen Riku Riskille. Laituri sijoitti varmasti kauden viidennen osumansa ohi Patrick Rakovskyn.

Kamppailu eteni tasaisissa merkeissä kohti taukoa. Kotijoukkueen kannattajat saivat kuitenkin vielä lisää aihetta juhlaan reilun puolen tunnin pelin jälkeen, kun Petteri Forsell täräytti komean laukauksen rangaistusalueen rajalta. Forsell taiteili laukaukseen niin yllättävän kierteen, että Rakovskyn rooliksi jäi seurata katseella pelivälineen päätymistä verkkoon.

Tämä ei kuitenkaan riittänyt kotijoukkueelle. Klubi tälläsi puoliajan loppuun vielä harvinaisen upean osuman, kun Petteri Forsell lähetti pitkän pallon Riku Riskille, joka laukoi pelivälineen noin kuudesta metristä maalin kattoon.

Avauspuoliajan jälkeen taululla olivat siis Klubin eduksi numerot 3-0. Puoliaika olikin ehdottomasti HJK:n parhaimpia tällä kaudella. Varsinkin hyökkäyspeli oli erittäin pirteää ja Forsell toi juonikkuudellaan paljon uusia ulottuvuuksia hyökkäyskolmannekselle.

HJK Helsinki

Pelikello oli ehtinyt vanheta vain reilun minuutin, kun HJK lisäsi jälleen johtoaan. Forsellin upea ulkosyrjäsyöttö tavoitti Evans Mensahin, jolla oli helppo työ sijoittaa peliväline maaliin.

Neljännen osuman jälkeen HJK hieman vetäytyi, mikä avasi vierailijoille enemmän tilaa kentällä. Lahti kuitenkin pyöritteli palloa vaarattomilla sektoreilla Klubin puolustaessa tiiviisti. Kotijoukkue iski myös terävästi vastaan Forsellin johdolla ja näistä syntyikin kohtalaisia maalipaikkoja.

Klubi keskittyikin toisella puoliajalla turvaamaan johtoaan raivopäisen hyökkäämisen sijaan. Toni Koskela vaihtoikin tuoreita jalkoja puolustuspäähän sekä keskikentälle ottamalla sisään Kaan Kairisen sekä Henri Toivomäen. Pelin tempo laski myös selvästi HJK:n keskittyessä tarkkaan ja tiiviiseen pelaamiseen. Tämä toimi, sillä Lahdelle ei maalipaikkoja siunaantunut ja Maksim Rudakov poimi yksittäiset laukaukset varmasti.

Koskela otti kuitenkin tuoreita jalkoja myös hyökkäyspäähän. Sekou Camara teki ensiesiintymisensä HJK-paidassa, kun hänet vaihdettiin kymmenisen minuuttia ennen loppua Mensahin tilalle.

Lahti haki lopussa vielä aktiivisesti avausmaalia, mutta Klubi puolusti esimerkillisesti. Vierailijat pitivät palloa vaarattomilla sektoreilla eikä todellisia maalipaikkoja päässyt syntymään.

Kokonaisuudessaan kamppailu oli HJK:lta todella ehjä esitys. Joukkue iski jo avauspuoliajalla voittoon vaadittavat osumat ja piti tämän jälkeen lahtelaiset aisoissa. Heikompia jaksoja ei tullut, vaan ottelun langat pysyivät käytännössä koko ajan Klubilla.

HJK:n kokoonpano: Rudakov – Victor Luiz, O’Shaughnessy, Obilor, Rafinha (68. Toivomäki) – Parra (59. Kairinen), Forsell, Väänänen – Riski, Väyrynen, Mensah (79. Camara)

Klubi on seuraavan kerran tositoimissa torstaina, kun edessä on Eurooppa liigan kolmannen karsintakierroksen toinen osa FC Rigaa vastaan. Avauskohtaaminen Riiassa päättyi lukemiin 1-1. Liput matsiin: HJK.fi/liput »