Tappio Kuopiosta – ”KuPS parempi joka osa-alueella”

Kuopiolaiset veivät kauden avauksen maalein 3-1. David Ezeh teki ensimmäisen liigamaalinsa.

Pettymys ottelun jälkeen oli käsin kosketeltava.

Kuopioon oli matkannut komea määrä kannattajia, yli 250. Vieraskatsomo joutui kuitenkin todistamaan 1–3-tappion, kun KuPS rokotti varsinkin erikoistilanteista tehokkaasti.

– Puolustuspeli oli tänään suurin kompastuskivi. Emme saaneet pallolliseen pelaajaan riittävästi painetta. KuPS pääsi liian paljon pyörittämään peliä ja hallitsemaan palloa. Tietenkin päästettiin kaksi maalia erikoistilanteista, ja oltiin niissä erittäin heikkoja, summasi päävalmentaja Ossi Virta ottelun jälkeen.

Georgios Kanellopoulos.

KuPS aloitti pelin vahvasti ja oli ensimmäisellä puoliajalla hallitsevampi osapuoli. HJK:n hallintajaksot jäivät vähiin. Isännät saivatkin palkinnon ensimmäisen jakson puolivälissä. HJK-maalilla torjunut Jesse Öst venyi lähivaparista upeaan torjuntaan, mutta sitä seuranneesta kulmapotkusta kuopiolaiset siirtyivät johtoon Saku Savolaisen puskulla. Topi Keskinen ja Luke Plange pääsivät kokeilemaan maalintekoa ensimmäisellä jaksolla, mutta laukaukset suuntautuivat kohti KuPS-vahti Johannes Kreidliä.

Hassane Bandé tuli kentälle tunnin kohdalla.

Klubi tuli toiselle puoliajalle hieman vahvemmin, mutta se ei näkynyt tulostaululla. HJK hyökkäsi muutamaan otteeseen vaarallisesti, mutta viimeiset ratkaisut jättivät parantamisen varaa. Savolainen iski illan toisensa 67. minuutilla jälleen kulmapotkusta ja kymmenen minuuttia myöhemmin Petteri Pennanen teki jo isäntien kolmannen. Ennen tätä Plangelle avautui oiva paikka kavennukseen, mutta kuopiolaisten maalille vaihdettu Aatu Hakala onnistui nollaamaan englantilaiskärjen puskun.

Lucas Lingman toimi Klubin kapteenina Kuopiossa.

– Puolustussuuntaan ei oltu riittävän aktiivisia. Paransimme hieman toiselle jaksolle. Saatiin jonkin verran enemmän riistoja, ja sitä kautta maalintekopaikkoja sekä pallonhallintajaksoja. Ei kuitenkaan riittävästi. Toinen jakso oli parempi, muttei missään tapauksessa hyvä. KuPS oli tänään joka osa-alueella parempi, sillä sipuli, sanaili Virta.

David Ezeh viimeisteli ensimmäisen Veikkausliiga-maalinsa. Katso haastattelu.

Illan valonpilkahdus nähtiin lisäajalla. Hetkeä aiemmin kentälle vaihdettu 18-vuotias David Ezeh iski Lucas Lingmanin kulmapotkusta Veikkausliigauran avausmaalinsa. Se jäi kuitenkin Klubin kannalta laihaksi lohduksi.

Katseet kohti torstain kotiavausta.

– Torstaina tulee jo heti uusi peli Lahtea vastaan. Se on tavallaan hienoa futiksessa. Vaikka aina ei onnistu, niin seuraavassa pelissä on sitten heti mahdollisuus parantaa. Tietenkin joka osa-alueita meidän on parannettava ensi torstaina. Vaikka tänään ei oltu hyviä, tulemme parantamaan sekä olemaan paljon parempi joukkue tulevaisuudessa, kertoi Virta.

Kotiavaus torstaina 11.4. kello 18 FC Lahtea vastaan. Liput matsiin osoitteesta hjk.lippu.fi.

Ossi Virta oli pettynyt ottelun jälkeen. Katso haastattelu.

KuPS vs HJK 3–1 (1–0)
25’ Saku Savolainen 1–0
67’ Saku Savolainen 2–0
77’ Petteri Pennanen 3–0
90’ David Ezeh 3–1

HJK:n kokoonpano: Jesse Öst – Noah Pallas (59′ Hassane Bandé), Carlos Moros, Aapo Halme, Brooklyn Lyons-Foster – Hans Sarpei (90′ Atom), Lucas Lingman – Anthony Olusanya, Georgios Kanellopoulos, Topi Keskinen – Luke Plange (90′ David Ezeh)

Katso kooste matsista.