41
Anini jr

Samuel Anini jr
Forward

  • Birthdate: 07/09/2002
  • Age: 21 years
  • Nationality: Finland

Lue tästä Aninin laaja haastattelu keväältä 2022.

Samuel Anini jr. siirtyi HJK:n organisaatioon vuonna 2019, ja hänen nykyinen sopimuksensa kattaa kauden 2023 loppuun. Anini on pelipaikaltaan laitahyökkääjä ja viihtyy paremmin vasemmalla laidalla, jossa hän kykenee tuottamaan jatkuvaa uhkaa vastustajalle. Anini on eteenpäin menevä laitapelaaja, joka on hyvä yksi vastaan yksi -tilanteissa. Aninilla on myös Ghanan kansalaisuus.

Nuorempana myös FC Kontussa pelannut Anini siirtyi Klubiin PK Keski-Uusimaan organisaatiosta siirtokorvausta vastaan. Ennen siirtoaan sinivalkoisiin Anini kuului alle 17-vuotiaiden maajoukkueen runkopelaajiin. Anini ehti aloittaa kauden 2019 PKKU:n edustusjoukkueessa Kolmosessa mutta siirtyi kesällä Klubi 04:n riveihin. Ensimmäisen maalinsa Klubi 04:lle Anini viimeisteli FC Reippaan verkkoon syyskuussa. Marraskuussa Kai Nyyssönen kutsui Aninin mukaan alle 19-vuotiaiden maajoukkueeseen, joka pelasi tuplamaaottelun Georgiaa vastaan.

Seuraavalla kaudella 2020 Anini nousi Kakkosessa pelanneen Klubi 04:n runkopelaajien joukkoon, kun loistavan kauden pelannut reservijoukkue nousi Ykköseen. Anini viimeisteli kauden aikana Klubille neljä maalia. Uransa ensimmäisellä Ykkösen kaudella Anini oli nihkeästi pelanneen Klubi 04:n harvoja valopilkkuja, kun nuorukainen oli parhaimmillaan suorastaan pitelemätön 04:n vasemmalla laidalla.

Anini tykitti kauden aikana yhteensä yhdeksän maalia sekä viisi maalisyöttöä, ja nuorukainen oli hurjassa vireessä etenkin kauden loppupuoliskolla: 12 viimeisessä ottelussa hän teki kuusi maalia ja kaikki kauden viisi maalisyöttöään. Laitahyökkääjä ansaitsi hyvillä otteillaan paikan myös alle 20-vuotiaiden maajoukkueen ystävyysotteluun Ruotsia vastaan.

Anini ehti pelaamaan kaudella 2022 yhden ottelun HJK Klubi 04:n riveissä ennen kuin Klubi tiedotti lainanneensa laitahyökkääjän AC Ouluun. Anini debytoi Veikkausliigassa huhtikuussa 2022 tultuaan vaihdosta kentälle IFK Mariehamnia vastaan. Anini laukoi kauden aikana kaksi maalia, ja liigakokemusta laitapelaajalle kertyi lopulta 15 ottelun verran.

Uran tilastot (tilanne 31.1.2023):
Veikkausliiga: 15 ottelua, 2 maalia, 3 syöttöä
Ykkönen: 26 ottelua, 9 maalia, 5 syöttöä
Kakkonen: 24 ottelua, 7 maalia


Suomen poikamaajoukkueet: 13 ottelua, 1 maali