Iso näyttöpaikka perjantaina kotikentällä

Klubilla on edessään hieno mittari, kun joukkue kohtaa perjantaina Töölössä Ilveksen.

Millainen Klubi Ilvestä vastaan nähdään, Nikolai Alho?

HJK:n alkukausi on ollut haastava. Kolmen peräkkäisen tasapelin jälkeen maanantaina tuli kauden avaustappio, kun FC Inter oli parempi numeroin 4-1. Klubi avasi kamppailun siirtymällä heti avausminuutilla johtoon, mutta Inter kiri pian rinnalle ja ohi. Vieraiden iltapuhde vaikeutui entisestään kymmenisen minuuttia ennen avauspuolikkaan loppua, kun Faith Friday Obilor sai kovan taklauksen myötä suoran ulosajon.

Alkukausi on ollut Klubin osalta haasteellinen. Sesonki alkoi kahdella kotivoitolla, mutta tätä on seurannut kolme tasapeliä ja yksi tappio. Perjantaina joukkueella onkin hieno sauma näyttää kyntensä erinomaisesti aloittanutta Ilvestä vastaan.

Klubi lähtee perjantain kamppailuun sarjataulukon kuudennelta sijalta. Eroa piikkipaikkaa miehittävään SJK:oon on kuitenkin vain kaksi pistettä. Ilves on kaksi ottelua vähemmän pelanneena toisella sijalla, pisteen seinäjokelaisia perässä.

Ottelutahti on ollut tiivis, joten osa pelaajista on tahkonnut isoja minuutteja. Esimerkiksi viidessä ensimmäisessä ottelussa täydet minuutit raataneet Nikolai Alho ja Harmeet Singh eivät maanantaina pelanneet. Maalivahti Maksim Rudakovin lisäksi Rafinha sekä Kaan Kairinen ovat kellottaneet alkukauden peleistä täydet minuutit. Neljänneksi eniten peliaikaa on kertynyt kapteeni Sebastian Dahlströmille.

HJK ja Ilves kohtasivat viime kaudella kolmesti. Näistä kamppailusta tuloksena oli seitsemän pistettä kahden voiton ja yhden maalittoman tasapelin myötä. Yhteensä joukkueet ovat kohdanneet Veikkausliigassa 29 kertaa. Näistä 14 on päättynyt Klubin juhliin, kun taas pisteet on jaettu 11 kertaa. Ilves on kuitannut voiton vain neljästi. HJK:n edellinen tappio Ilvekselle on heinäkuulta 2016. Kotonaan Klubi ei ole hävinnyt Ilvekselle koskaan Veikkausliigassa. 13 kohtaamisen saldona on yhdeksän voittoa ja neljä tasapeliä.

Ilves kovassa liidossa

Ilves sijoittui viime kaudella sarjataulukossa viidenneksi. Loukkaantumisten vaivaamalla sesongilla eroa viimeiseen europaikkaan eli kolmanteen sijaan kertyi lopulta yhdeksän pistettä. Vuoden 2015 sarjanousun jälkeen tamperelaiset ovat onnistuneet määrätietoisella ja pitkäjänteisellä työllä sementoimaan paikkansa sarjan kärkipäässä. Varsinkin Jarkko Wissin alaisuudessa seurassa on tehty erinomaista työtä erityisesti nuorten pelaajien kanssa.

Keltavihreiden riveissä tapahtui varsin vähän muutoksia talven aikana. Runkopelaajista uusien haasteiden perään suuntasivat vain Jani Tanska, Issa Thiaw sekä Eero Tamminen. Runko säilyi kuitenkin erittäin hyvin kasassa ja tamperelaiset ovat vahvistaneet rivejään täsmänimillä. Ilves nappasi kaudet 2016–17 joukkuetta edustaneen Emile Paul Tendegin Seinäjoelta takaisin Tampereelle. Muun muassa alle 20-vuotiaiden maailmanmestaruuden voittanut David Addy tuo vastaavasti osaamista vasemman laitapakin tontille. Urallaan muun muassa Sveitsin, Serbian ja Egyptin pääsarjoissa pelannut Samuel Afum on täsmävahvistus hyökkäykseen, kun taas Nigerian maajoukkuetta edustava Yusif Daouda tuo osaamista keskikentälle.

Ilveksen kauteen valmistautuminen sujui erinomaisesti: joukkue ei hävinnyt yhtään ottelua ja tasapelejäkin kertyi ainoastaan yksi. Tamperelaiset etenivät Suomen Cupin lohkovoittajana pudotuspeleihin ja on raivannut tiensä jo välieriin asti. Pudotuspeleissä joukkue on kaatanut KTP:n ja Hongan. Välierissä vastaan asettuu KPV.

Myös Veikkausliiga on käynnistynyt Ilveksen osalta erinomaisesti. Joukkueella on takana neljä ottelua, joiden saldona on kolme voittoa ja yksi tasapeli ilman ainuttakaan päästettyä maalia. Ilves on kohdannut vieraskentällä KPV:n ja SJK:n sekä kotonaan FC Lahden ja VPS:n. Tamperelaiset ovat näissä peleissä viimeistelleet vain neljä osumaa, mutta ne ovat riittäneet, kun puolustus on ollut rautaa ja Mika Hilander nollannut neljä vastustajaa.

HJK:n kokoonpanosta puuttuu pelikiellon vuoksi Faith Obilor sekä loukkaantumisten vuoksi Riku Riski ja Akseli Pelvas.

HJK vs Ilves
Pe 3.5.2019 klo 18:30
Telia 5G Arena, Urheilukatu 5

Liput otteluun: HJK.fi/liput »

Päivitetty 3.5.2019 klo 13:15: Lisätty tiedot kokoonpanosta puuttuvista pelaajista.