Ennakko: Ilves vs HJK

Koskela: ”Ilves on erittäin vaarallinen tilanteen vaihdoissa.”

Seba Sorsa ja Toni Koskela ennakoivat huomista matsia. Katso video!

Ilves vs HJK 
Su 13.9.2020 klo 18:30 
Ratinan stadion, Tampere 

Stadin Derbyn pölyt ovat laskeutuneet ja Klubin on valmis kohtaamaan Ilveksen sunnuntaina Ratinassa. HIFK-matsi on analysoitu tarkkaan.

– Monta asiaa olisimme voineet tehdä paremmin, mutta kokonaisuutta kun mietitään, mielestäni pelasimme sellaisen pelin, jolla aika monta kertaa useammin voitetaan peli kuin menetetään pistettäkään, tiivistää HJK:n päävalmentaja Toni Koskela.

Ilveksen peleissä on tällä kaudella tehty heille epätyypilliseen tapaan paljon maaleja. Ilveksellä on ollut paljon pelaajia pois ja kokoonpano on vaihtunut usein, mutta Ilveksen vahvuudet ovat kuitenkin säilyneet

– Ilves on joukkue, joka prässää korkealta tai sitten vetäytyy matalaan blokkiin. Sellaista keskikorkeaa blokkia ei kauheasti ole. Näitä molempia asioita he tekevät aika hyvin ja ovat erittäin vaarallisia tilanteiden vaihdoissa, kun pääsevät riistämään pallon, analysoi Koskela.

– Taas tulee eteen se, miten me saamme meidän oman pelimme auki, kun Ilves prässää korkealta. Viime peleissä olemme tehneet tätä itse asiassa oikein hyvin. Tehokkaampia pitää olla myös, miten sitä kautta luomme selkeitä maalintekopaikkoja, ja käytämme sen edun hyödyksi, kun olemme ohittaneet viisi-kuusi vastustajan pelaaja. 

– Matalaa blokkia vastaan taas viime Ilves-pelissä meillä ei ollut ekalla puoliajalla riittävän hyvin kontrollissa linjan edessä oleva tila. Se meidän pitää klaarata huomenna samalla tavalla kuin kotona toisella puoliajalla, jolloin olimme käytännössä koko ajan Ilveksen puolella kenttää ja loimme paljon maalipaikkoja, päättää Koskela.

Pelaajatilanteessa ei ole muuta muutosta edelliseen otteluun verrattuna kuin Bubacar Djalón paluu pelikiellosta vahvuuteen. Maajoukkueen mukana olleet pelaajat ovat nyt saaneet muutaman palautumispäivän lisää, mikä on hyvä asia, mutta loukkaantumistilanteeseen nämä pari päivää eivät ole tuoneet muutosta. Näiden pelaajien kanssa pitää edetä maltillisesti. 

Ottelu pelataan Ratinan stadionin luonnonnurmella huomenna alkaen kello 18:30. Katso suora lähetys ottelusta Ruudusta »