HJK Klubi 04 ja FC Jazz tasasivat pisteet maali-iloittelussa

HJK Klubi 04 nousi sunnuntaina kotipelissään FC Jazzia vastaan kolmen maalin tappioasemasta tasapeliin.

Jasper Jalonen laukoi Klubin kavennuksen.

HJK Klubi 04 vs FC Jazz 4–4

Bolt Arenalla nähtiin kauniissa syyssäässä värikäs ja vaihteleva Kakkosen ottelu. Hyviä maalintekopaikkoja oli molemmilla maaleilla noin viiden minuutin välein. Pelin kuva oli se, että kotijoukkue hallitsi lievästi peliä, mutta porilaiset olivat läpi ottelun vaarallisia sekä kliinisiä vastaiskuissaan. Klubin pahin uhka oli brassihyökkääjä Firmino, joka rokotti isäntäjoukkuetta kahdesti. Koko Kakkosen paras maalintekijä on nyt tehnyt 22 maalia 16 ottelussa.

Vaikka kotijoukkue voi luonnollisesti olla tyytyväinen tasapeliin oltuaan kolme maalia tappiolla, ei pistejako auta klubilaisia kovinkaan paljon kovassa taistelussa Kakkosen B-lohkon loppusarjapaikasta. Nollanelonen on nyt viisi pistettä jäljessä viimeisestä paikasta, kun neljä kierrosta on pelaamatta.

Päävalmentaja Miika Nuutisella oli kaksijakoiset tunnelmat ottelun jälkeen.

– Katastrofialku. Olimme parin tappion jälkeen saaneet koottua itsemme hyvin, ja meillä oli takana hyvä harjoitusviikko. Jazzin tyrmäysalku oli kylmä suihku meille. Viileä analyysi on se, että meidän on yksinkertaisesti puolustettava paremmin. Päästimme liian helppoja maaleja, ja varsinkin oman boksin puolustamisessa pitää olla paljon tiukempi.

– Myönteisellä puolella olin todella ylpeä siitä, miten nousimme kolmen maalin tappioasemasta. Erityisen hatunnoston ansaitsevat vaihtopelaajamme, jotka toivat kaivattua energiaa peliimme.

Nollanelonen pyrki ottamaan pelin haltuunsa heti alkuvihellyksestä lähtien. FC Jazz pääsi kuitenkin johtoon jo kolmannella minuutilla Klubin huolimattomasti pelatun puolustusalueen vapaapotkun seurauksena.

Lyhyt vapari pelattiin Jazzin aggressiivisen prässin pakottamana maalivahti Alex Ramulalle, joka jatkoi huonossa peliasennossa rangaistusalueella olleelle Aaro Toivoselle. Hiljattain jatkosopimuksen Klubin kanssa tehnyt Toivonen menetti pallon, ja Väinö Hietala pääsi laukomaan. Ramula torjui puolittain, mutta Firmino sijoitti paluupallon tyhjään maaliin.

10. minuutilla Klubin David Ezehillä oli kohtuullisen hyvä paikka tasoittaa ottelun puskullaan, mutta muutaman minuutin kuluttua Jazz tuplasi johtonsa. Porilaiset vaihtoivat pelin painopisteen nopeasti oikealta vasemmalle, jossa Hietala voitti Miska Ylitolvan kaksinkamppailussa. Myös ensimmäisessä maalissa mukana ollut Hietala eteni boksiin ja syötti etualueelle Michael Faberille, joka siirsi lähietäisyydeltä vierasjoukkueen jo kahden maalin johtoon.

Nollanelonen ei lannistunut masentavasta alusta huolimatta, vaan seuraava vartti mentiin kotijoukkueen hallinnassa. 26. minuutilla Klubi riisti hyvällä prässillään, ja palloon kiinni päässyt Ezeh pelasi näppärän kombinaation Jasper Jalosen kanssa. Ezeh oli murtautua hyvään maalintekopaikkaan, mutta Jazz-vahti Dragomir Alexandru-Iulian selvitti tilanteen oikea-aikaisella vastaantulollaan kulmaksi.

Kulmapotkusta Jazz ei enää selvinnyt. Elokuussa Turun Palloseurasta HJK:n organisaatioon siirtynyt Jalonen lähetti kulman vitosen viivalle, ja erikoistilanteeseen noussut toppari Gentrit Kovaqi puski pallon vapaasti Jazzin verkkoon.

Kavennusmaalia seurasi tapahtumarikkaan pelin ehkä seesteisin vaihe. Klubi piti palloa, ja Jazzin tilanteet syntyivät kulmapotkuista. Vierasjoukkue onnistui kuitenkin maalinteossa vielä kertaalleen ennen taukovihellystä, kun vahvan avausjakson pelannut Hietala nosti pelivälineen vasemmalta laidalta Klubin boksiin. Palloon ehti ensimmäisenä Aleksi Ikonen, joka ohjasi lähietäisyydeltä porilaisten kolmannen osuman.

Nollanelonen tuli toiselle jaksolle taistelutahtoisena, ja vajaan viiden minuutin pelin jälkeen kotijoukkueella oli pitkän pallonhallinnan päätteeksi hieno kombinaatio Jazzin boksin tuntumassa. Pallo syöteltiin lopulta Ezehille, jonka yrityksen Jazz-vahti Alexandru-Iulian esti toistamiseen.

Hieman ennen tunnin täyttymistä Jazz kaatoi jälleen kylmää vettä kotijoukkueen niskaan. Klubi menetti pallon omalla kenttäpuoliskollaan, ja Ikonen pääsi keskittämään täysin vapaasti. Nollanelosella oli miesylivoima maalinedustalla, mutta hyvän juoksun tehnyt Firmino pääsi puskemaan pallon HJK-toppari Oliver Petterssonin edestä verkon perukoille.

Klubi ei lannistunut illan neljännestä takaiskusta, vaan tärkeä kavennus saatiin jo muutamaa minuuttia myöhemmin: Toivonen pelasi oikealta laidalta takaviistoon, ja Jalonen puski pallon kauniisti pilkun tuntumasta ohi voimattoman Alexandru-Iulianin.

Klubin päävalmentaja Nuutinen teki kavennusosuman jälkeen kaksi vaihtoa. Ezeh teki tilaa Ricardo Cardosolle, ja Altti Hellemaa korvasi Toivosen keskialueella.

Klubi nousi jo maalin päähän viitisen minuuttia myöhemmin. Pallo pelattiin pitkän syöttöketjun päätteeksi Ylitolvalle, joka löysi Jazzin boksin reunalta Hellemaan. Hetkeä aiemmin kentälle tullut Hellemaa löysi oivaltavalla syötöllään niin ikään vaihdosta sisään tulleen Cardoson, joka sijoitti pallon ensimmäisellä kosketuksellaan takakulmaan.

Klubin kavennusmaalin jälkeen Jazzilla oli useampi tilaisuus siirtyä jälleen kahden maalin karkumatkalle, mutta tolppa pelasti kotijoukkueen kahdesti lyhyen ajan sisään. Lisäksi Ramula venyi yhteen huipputorjuntaan.

74. minuutilla Nollanelonen teki kolmannen vaihtonsa. Liam Möller jätti kentän, ja hänen tilalleen asteli keskikenttäpelaaja Anton Aaltonen.

Vaihto osoittautui onnistuneeksi: 85. minuutilla pallo pelattiin kauniin kombinaation päätteeksi vasemmalla laidalla vauhdissa olleelle Cardosolle, joka jatkoi ulkosyrjällään rangaistuspisteen tuntumaan. Vaihtomies Aaltonen liukui tilanteeseen oikea-aikaisesti ja jatkoi pallon varmasti maaliin. Osuma oli keskikenttäpelurille jo kauden kuudes.

Nollanelonen suoritti tasoitusmaalinsa jälkeen vielä kaksi vaihtoa: kesän aikana jatkosopimuksen Klubin kanssa tehnyt Kaius Hardén tuli Daniel Rökmanin tilalle, ja Ylitolva teki tilaa Benjamin Dahlströmille.

Kotijoukkueella oli vielä yksi tilanne ottelun loppuhetkillä, mutta Hellemaan laukaus viuhui sivuverkkoon. Lopulta tasapeli oli oikeutettu lopputulos vauhdikkaassa ottelussa, jossa molemmilla oli omat hetkensä.

HJK Klubi 04 vs FC Jazz 4–4 (1–3)
3´ 0–1 Firmino
14´ 0–2 Michael Faber
27´ 1–2 Gentrit Kovaqi
45´ 1–3 Aleksi Ikonen
59´ 1–4 Firmino
62´ 2–4 Jasper Jalonen
67´ 3–4 Ricardo Cardoso
85´ 4–4 Anton Aaltonen

HJK Klubi 04:n kokoonpano: Alex Ramula – Miska Ylitolva (86. Benjamin Dahlström), Oliver Pettersson, Gentrit Kovaqi, Oscar Häggström – Niilo Kujasalo, Liam Möller (74. Anton Aaltonen), Aaro Toivonen (62. Altti Hellemaa) – David Ezeh (62. Ricardo Cardoso), Jasper Jalonen, Daniel Rökman (86. Kaius Hardén)

HJK Klubi 04:n seuraava ottelu on lauantaina 10. syyskuuta klo 15:00 vieraissa Espoon Palloseuraa vastaan.