HJK Klubi 04 kohtaa perjantaina sarjajohtaja RoPS:in

HJK Klubi 04:n taistelu mahdollisimman hyvästä Ykkösen runkosarjan sijoituksesta jatkuu perjantaina 11.9. poikkeuksellisesti jo klo 18.00, kun Bolt Areenalle saapuu vieraaksi sarjaa johtava Rovaniemen Palloseura.

Kai Meriluoto - HJK Klubi 04. Photo: © Mira Lönnqvist
Kai Meriluoto

HJK Klubi 04 vs RoPS
Pe 11.9.2021 klo 18:00
Ykkönen – Bolt Arena

Joukkueet kohtasivat napapiirillä elokuun puolivälissä. Silloin kamppailu oli suhteellisen tasainen noin tunnin verran. Sen jälkeen vierasjoukkue romahti, ja RoPS otti vakuuttavan ja ansaitun 4-1 voiton. Nollanelosen ainoan osuman viimeisteli tuolloin joukkueen kauden paras maalintekijä (7) Samuel Anini Jr.

Huipputasaisessa Ykkösessä kamppailu sijoituksista on tiukkaa sarjataulukon molemmissa päissä. HJK Klubi 04 putosi sunnuntaina toiseksi viimeiseksi, kun jumbojoukkue JIPPO onnistui kukistamaan omassa kamppailussaan vieraissa PK-35:n 1-0. Piste-erot ovat kuitenkin pieniä; 20 pisteen nollanelonen johtaa viimeisenä olevaa MuSaa ainoastaan maalierolla. Toisaalta matkaa kuudentena olevaan PK-35:een on vain neljä pistettä. Kaikki syksyn alaloppusarjaan joutuvat joukkueet saavat todennäköisesti kamppailla sarjapaikastaan viimeisille kierroksille asti.

Yhtä tiukkaa on sarjan kärjessä. 35 pisteen rovaniemeläisillä on tosin 19 kierroksen jälkeen pienoinen neljän pisteen kaula. Sen jälkeen tulevat TPS, VPS ja Jaro ovat pisteen sisällä. RoPS:illa on erinomainen vire; kolme peräkkäistä voittoa, joukkue on hävinnyt viimeisistä 12 ottelustaan ainoastaan yhden. Rovaniemeläisten paras maalintekijä on toistaiseksi ollut Simo Roiha 9 osumallaan, nuori Vertti Hänninen (s. 2002) on tehnyt 7 maalia.

Moni nollanelosen pelaaja on viimeisen viikon aikana kunnostautunut maajoukkuetehtävissä. Kun Suomen U19 maajoukkue otti kaksi hienoa 3-0 voittoa Ruotsista, nollanelosen pelaajista kentälle pääsivät maalivahti Elmo Henrikssonin lisäksi Kalle WalliusKai MeriluotoAgon Sadiku ja Casper Terho. Lisäksi joukkueessa oli mukana HJK-taustaisia ulkomaalaisten akatemioiden pelaajia: Luka HyryläinenHenri Salomaa ja Jimi Tauriainen (ei pelannut). Hienoa saldoa kruunasi vielä se, että nollanelosen pelaajista maalinteossa onnistuivat Meriluoto, Sadiku ja Terho.

Nollanelosen päävalmentaja Mika Väyrynen odottavalla mielellä pienen tauon jälkeen.

– Olemme harjoitelleet vähän pienemmällä ryhmällä, kun muutama pelaaja on ollut liigajoukkueen mukana ja viisi pelaajaa oli U19 maajoukkueessa isoissa rooleissa. Pelaajille maaottelut ovat aina loistavia näyteikkunoita, ja kundit ovat onnistuneet mahtavasti.

– On kiva päästä jatkamaan Ykköstä pienen breikin jälkeen. Nyt alkaa sitten tiukka seitsemän viikon rutistus. Syksy on kuitenkin Suomessa futaajan parasta aikaa. Kelit huononevat, pelataan iltavaloissa, panokset kasvavat.

 – Perjantaina saadaan vieraaksi sarjakärki. On kiva kohdata joukkue, joka haluaa pelata hyvää, hyökkäävää futista. RoPS on hyvin organisoitu ryhmä, joka taistelee ansaitusti noususta. Meillä on hyvä kotiputki alla, ja sitä pyritään jatkamaan myös perjantaina, Väyrynen lopettaa.                     

Rovaniemen Palloseuran päävalmentaja Mikko Mannila puolestaan korostaa kotijoukkueen vaarallisuutta sarjasijoituksesta huolimatta.

 Kunnioitan nollanelosen pelitaitoja suuresti. Joukkue on erinomainen liikuttamaan palloa, kuten näimme Rovaniemelläkin voitostamme huolimatta. Ottelu ratkeaa todennäköisesti pieniin asioihin, ja meidän on esimerkiksi puolustettava nöyrästi, kun on sen paikka.

– Muuten tunnelma joukkueessa on hyvä, koska pelimme ovat viime aikoina sujuneet erinomaisesti. Olemme pelanneet myös sarjan kärkijoukkueita vastaa ja saaneet niistä hyviä tuloksia; TPS-ottelussa esityksemme oli 70 % peliajasta ok, Vaasan Palloseuraa vastaan oli vähän vaikeampaa. Siitä huolimatta pystyimme repimään siitäkin kamppailusta voiton. Kun terveystilanteemme on ok, eikä pelikieltojakaan ole, lähdemme optimistisina perjantain otteluun, Mannila kertoo.

HJK Klubi 04 vs RoPS ottelua voi seurata striimistä tästä.