HJK sai kutsun legendaariseen Maspalomas-turnaukseen

HJK:n viime vuosien menestys on huomattu korkeissakin piireissä, sillä Maspalomasin kansainvälinen seurajoukkueturnaus on yksi Euroopan tunnetuimpia turnauksia. Neljästi peräkkäin Suomen mestariksi kruunattu HJK on nyt ensimmäinen suomalainen seurajoukkue, joka osallistuu kyseiseen turnaukseen. Suomen A-maajoukkue on pelannut turnauksessa kahdesti, vuosina 1988 ja 1992.

Tulevaan turnaukseen on kutsuttu neljä joukkuetta, hollantilainen FC Twente, sveitsiläinen Lausanne-Sport, HJK ja norjalainen Strömsgodset. Ottelut pelataan 7.–11. tammikuuta.

Jotain turnauksen arvosta kertoo se, että turnausjärjestäjä kustantaa jokaisen joukkueen osallistumisen turnaukseen. Vuosien aikana Maspalomasissa on nähty muun muassa Ajax, Galatasaray, Rosenborg, Feyenoord, Schalke 04, Bayer Leverkusen.

Turnauksen tarkempi otteluaikataulu varmistuu myöhemmin.

Maspalomas International Football Tournament

Turnauksen juuret ulottuvat 1980-luvun puoliväliin, jolloin saksalainen liikemies Bernd Busch ja paikallisen seurajoukkueen CD Maspalomasin puheenjohtaja Roberto Rivero yhdessä San Bartolomé de Tiranajan kaupungin kanssa päättivät ensimmäisen turnauksen järjestämisestä Kanarian saarten Palmasin saarella.

Myös ensimmäinen tammikuussa 1984 järjestetty turnaus pelattiin neljän huippujoukkueen voimin. Ensimmäisen turnaukseen osallistuivat PSV Eindhoven, Fortuna Düsseldorf, IFK Göteborg ja CD Maspalomas.

Suomen A-maajoukkue on pelannut turnauksessa kahdesti ja sijoittunut molemmilla kerroilla toiseksi. Vuonna 1988 Suomi hävisi Ruotsille finaalissa 1-0, ja vuonna 1992 Schalke 04 oli finaalissa A-maajoukkuetta parempi lukemin 3-1.

View Larger Map