HJK tasapeliin AIK:n vieraana

Demba Savagen kaksi osumaa riittivät 2-2 -tasapeliin ruotsalaisen AIK:n vieraana sunnuntaina. Aurinkoisessa kevätsäässä Skytteholms IP:llä pelattu kamppailu tarjosi laadukasta jalkapalloviihdettä katsojilleen, vaikka ajoittain näkikin ettei kummankaan joukkueen peli ole vielä täysin valmista kauden avaukseen. Ottelu oli hyvin kaksijakoinen, sillä siinä missä ensimmäisellä puoliajalla iskettiin neljä osumaa, toisella jaksolla maalipaikatkin olivat kortilla. Viime vuonna kauden alla pelattu harjoitusottelu samojen joukkueiden kesken päättyi AIK:n 2-1 -voittoon, joten sunnuntain tulos edusti HJK:lle myös askelta eteenpäin.

Ottelu alkoi HJK:n kannalta katastrofaalisesti. Vain vajaa kolme minuuttia oli pelattu, kun solnalaiset pääsivät katkoon HJK:n kenttäpuoliskolla ja Ebenezer Oforin matala keskitys vasemmalta löysi Kennedy Igboananiken, joka puski pallon takanurkkaan ohi maalissa olleen Saku Erikssonin. Maalin jälkeen peli aaltoili nopeasti päädystä toiseen, eikä kumpikaan joukkue kyennyt löytämään balanssia puolustus- ja hyökkäyspelinsä välille. 25. minuutilla oli HJK:n vuoro hyödyntää puolustuksen uinahdus. Rasmus Schüller sai pallon rangaistusalueen kulmalla ja löysi tilaa nopealla käännöksellä. Schüllerin mestarillinen syöttö löysi puolustuksen selustaan hiipineen Demba Savagen ja gambialainen viimeisteli tyylikkäästi. Iloa kesti kuitenkin vain hetken. 28. minuutilla Nabil Bahoui pujotteli läpi Klubin keskikentästä ja nosti pallon takatolpalle vapaaksi jääneelle Henok Goitomille, joka ohjasi pelivälineen varmasti verkon perukoille. Vielä puoliajan lopussa HJK kuitenkin ehti nousemaan tasatilanteeseen. Teemu Tainion oivaltava syöttö puolustuslinjan taakse löysi Savagen, joka pujotteli ohi AIK-puolustajasta ja sivalsi pallon rauhallisesti maalivahti Kyriakos Stamatopouloksen taakse.

HJK joutui tauolla vaihtamaan Oussou Konanin pois kentältä nousevan kuumeen vuoksi. Kentälle tullut Sebastian Mannström otti paikan oikealta laidalta ja kaksi maalia iskenyt Savage nousi Konanin tilalle kärkeen. Toisella puoliajalla ottelu kuitenkin rauhoittui, eikä piikkiin nousseelle Savagelle auennut juurikaan mahdollisuuksia hattutempun viimeistelemiseksi. Parhaan tilaisuuden ottelun ratkaisemiseksi sai AIK:n vaihdosta kentälle tullut Eero Markkanen, mutta viime kaudella HJK:ssa lainalla pelanneen hyökkääjän vasemman jalan sijoitus pysähtyi Erikssonin näppeihin ja ottelu päättyi tasatulokseen.

HJK lähtee ensi viikolla harjoitusleirille Kemeriin, Turkkiin. Leirin tarkemmasta aikataulusta tiedotetaan alkuviikosta.

AIK – HJK   2-2 (2-2)

(3. Igboananike, 27. Goitom – 25. Savage, 36. Savage)

HJK:n kokoonpano: Eriksson; Heikkilä, Moren, Baah, Lehtinen (81. Heikkinen); Tainio, Schüller; Alho (84. Lassas), Lod, Savage; Konan (45. Mannström)

Katso kooste ottelusta: HJK TV!