Klubi nostelee lauantaina mestaruuspokaalia – ensin kuitenkin vastassa KuPS

Kausi päättyy tänäkin vuonna juhliin, kun HJK pääsee lauantaina nostelemaan mestaruuspokaalia viidettä vuotta peräkkäin. Sitä ennen edessä on kuitenkin vielä viimeinen puristus tämän vuoden Veikkausliigassa. Vieraaksi viimeiseen otteluun Sonera Stadiumille saapuu KuPS. Kuopiolaisten kausi on ollut odotuksiin nähden jonkinlainen pettymys ja sarjassa se on tällä hetkellä sijalla seitsemän, mutta mitään läpihuutojuttua ottelusta ei ole odotettavissa. KuPS on nimittäin ainoa joukkue tämän kauden Veikkausliigassa, jota HJK ei ole vielä onnistunut kaatamaan. Saavutettavaa siis riittää vielä viimeisessäkin pelissä.

– Emme ole kahdessa aikaisemassa kohtaamisessa päässeet omalle tasollemme. KuPS on ollut meille vaikea vastustaja. Se on fyysinen joukkue, mutta siellä on myös paljon taitoa. Kummatkin pelit ovat olleet aika tasaisia otteluita, joissa kummallakin on ollut omat paikkansa. Silti olen sitä mieltä, että emme ole pelanneet heitä vastaan niin hyvin kuin olisimme voineet. Se toivottavasti korjataan lauantaina, pohti päävalmentaja Sixten Boström.

HJK ei ole hävinnyt otteluakaan sitten kesäkuun. 19 peliä putkeen ilman tappioita hätyyttelee jo ennätyksiä ja lauantain ottelun selvittäminen tarjoaisi hyvät lähtökohdat niiden rikkomiseen ensi kauden alussa. Jännitystä tuo myös kamppailu joukkueen sisäisen maalikuninkuuden voittajasta. Mikael Forssell, Demba Savage ja Erfan Zeneli ovat kaikki osuneet 11 kertaa kauden mittaan, ja tämän kauden kovin maalitykki ratkaistaan vasta viimeisessä pelissä. Näyttöhaluja riittää muillakin.

– Tässä yrittää valmentajana miettiä asiaa monesta eri vinkkelistä. Helposti käy lopulta niin että kaikki haluaisi päästää syystä tai toisesta avaukseen, mutta niin ei voi ikävä kyllä tehdä. Se on aina vaikeaa. Lähtökohtaisesti haluan tietenkin yrittää saada kentälle parhaan mahdollisen ryhmän, kertoi Boström.

Edellisestä ottelusta pois jääneistä HJK saa takaisin ainakin pelikieltonsa kärsineen Mikko Sumusalon. Lisäksi Sakari Mattila on toipunut kuumestaan ja kykenee pelaamaan lauantaina. Varmasti ottelun joutuvat jättämään väliin Nikolai Alho ja Mika Väyrynen, jotka kuntouttavat vielä vammojaan. Muutaman muunkin pelaajan kohdalla pelikunto on vielä kysymysmerkki, joten kokoonpanossa saatetaan nähdä vahvistuksia omista junioreista.

HJK – KuPS potkaistaan Sonera Stadiumilla käyntiin kello 14.00. Osta lippusi ennakkoon ja saavu ajoissa paikalle aloittamaan mestaruuden juhlistaminen!