Klubille tappio Tallinnassa

HJK kärsi keskiviikkoiltana 1-0 -tappion FC Floran vieraana Tallinnassa. Kotijoukkue iski ottelun ratkaisuosuman toisella puoliajalla, kun Karl-Eerik Luigend pamautti vapaapotkun rangaistusalueen rajalta tolpan kautta maalissa olleen Saku Erikssonin taakse. Väsynyt ja poissaolojen heikentämä HJK ei missään vaiheessa ottelua päässyt omalle tasolleen, vaikka avausmiehistöön paikkaamaan nostetut nuoret pirteästi ajoittain pelasivatkin. Klubi ei kyennyt luomaan painetta virolaisten maalille ja hyökkääjät eivät päässeet kokeilemaan vastustajan maalivahdin kestävyyttä.
HJK ei onnistunut ottelun alussa prässäämään Floran puolustajia, jotka pääsivät rauhassa pelaamaan korkeita palloja Klubin linjan taakse. Kotijoukkue ei kuitenkaan pystynyt lopullisesti murtamaan HJK:n puolustusta ja Klubi pääsi otteluun paremmin mukaan saatuaan bussissa istumisen jäykistämät jalkansa liikkeelle. Floran kärjessä terävästi pelannut Albert Prosa aiheutti edelleen vaikeuksia nopeilla käännöksillään, mutta myös HJK onnistui luomaan puolittaisia maalipaikkoja. Puoliaika kuitenkin vihellettiin päättyneeksi 0-0 -tilanteessa.
Toisen puoliajan alussa HJK nosti miehitystään ja onnistui luomaan painetta Floran maalille. Heti puoliajan alussa ensimmäistä peliään edustusjoukkueessa pelannut Roni Peiponen riisti pallon lähellä Floran maalia ja petasi paikan Fredrik Lassakselle, mutta viimeistely-yritys pysähtyi virolaisten maalivahtiin. Hetken päästä pallo olikin HJK:n maalissa. Flora sai kyseenalaisen vapaapotkun läheltä rangaistusalueen rajalta ja Luigend pyssytti pallon tolpan kautta verkon perukoille. Maalin jälkeen Klubi onnistui korkealla prässillään riistämään palloja Floran puoliskolla, mutta hyvät maalipaikat jäivät vähiin. Kentälle tullut debytantti Kelechi Anyamele oli pyrähtää karkuun Floran puolustukselta, mutta tilanne tuomittiin niukaksi paitsioksi. Loppua kohden vaihtomiesten vähyys näkyi HJK:n pelissä joukkueen väsyessä, ja Flora pystyi pitämään pallon hallussaan.
Pettymykseen päättynyt Tallinnan reissu täytyy jättää nopeasti taakse, sillä ensi viikolla Klubi jatkaa Liigacupin ottelujaan Talin hallissa. Torstain pelissä vastaan asettuu paikallisvastustaja FC Honka.