Bolt.Worksin Kuukauden duunari: Niki Mäenpää on tehnyt sähkötöitä ilman yhtäkään sähköiskua

Niki Mäenpää äänestettiin elokuun osalta Bolt Worksin Kuukauden duunariksi. Mäenpää on vaihtanut veskarin hanskat duunarin hanskoihin useaan otteeseen.

HJK ja Bolt.Works palkitsevat joka kuukausi Kuukauden duunarin. Elokuun osalta Niki Mäenpää keräsi eniten ääniä Klubin somekanavissa järjestetyssä äänestyksessä.

Eikä syyttä. Mäenpää ahersi elokuussa viisi täyttä ysikymppistä Klubin maalinsuulla. Torjuntoja kertyi elokuussa 29 ja tilastoihin merkattiin myös yksi nollapeli.

Haluamme kertoa Kuukauden duunareista työkokemuksia jalkapallon ulkopuolelta. Mäenpää on tehnyt paljon erinäisiä duunarin hommia. Komea futisura ulkomailla käynnistyi Mäenpään kohdalla jo nuorena, mutta sitä ennen mies ehti opiskella sähköalan opintoja ammattikoulussa.

Sähköasentajan opinnoista oli nopeasti hyötyä myös työuralla.

– Faijalla on oma sähköalan firma. Tein nuorena erinäisiä sähköjuttuja silloin tällöin. Kun olin ammattikoulussa, jäi hyvin aikaa tehdä hommia faijan firmassa, Mäenpää kertoo.

Yrittäjähenkisessä perheessä töitä riitti.

– Sedällä on oma siivousfirma, niin siellä tuli tehtyä paljon kesätöitä. On tullut maalattua, siivottua, asennettua sähköjohtoja ja pistorasioita. Kaikenlaista on tullut tehtyä.

Kuukauden duunari -juttusarjassa on usein tuotu hauskoja sattumuksia futisuran ulkopuolisista töistä esiin. Mäenpään kohdalla on ehkäpä jopa huojentavaa sanoa, ettei niin sanottuja hassuja sattumuksia ole sattunut. Sähkön kanssa kun ei sovi leikkiä.

– Kaikki on mennyt ihan vimpalleen. Se on ollut ihan hauskaa hommaa. Olen myös pystynyt himassa tekemään joitain sähköjuttuja. Esimerkiksi Italiassa tuli asennettua valaisimia. Tiedä sitten, kuinka sallittua se on, mutta ainakin kaikki on toiminut, Mäenpää sanoo hymyillen.

Oletko saanut sähköiskua?

– En ole saanut, Mäenpää vastaa nopeasti.

Eikös se ole hyvän sähkömiehen merkki?

– Hah, kaipa se on. Toivottavasti en saakaan koskaan. En halua tietää, miltä se tuntuu, Mäenpää toteaa nauraen.

Tuorein duunarikokemus löytyy haastatteluhetkeä edelliseltä päivältä.

– Jos sitä nyt voi duuniksi kutsua, mutta olin jelppaamassa faijaa ja kantamassa liuskekiviä. Sain siitä “palkkaakin”, kun faija maksoi lounaan, tähtivahti toteaa hymyillen.