LIIGACUP: HJK välieriin Sadikin ja Okkosen maaleilla

HJK otti keskiviikon illassa Sonera Stadiumilla 2-1 -voiton KuPS:sta ja jatkaa Liigacupin välieriin. Vastaan asettuu Inter, joka voitti Jaron omassa puolivälieräottelussaan.

Kotijoukkueen maaleista vastasivat Berat Sadik ja Antti Okkonen. KuPS:n kavennuksen laukoi Miikka Ilo.

HJK oli ottelun ensimmäisellä jaksolla selkeästi hallitsevampi osapuoli. KuPS ei ensimmäisen puolen tunnin aikana päässyt juurikaan HJK-maalille, kun kotijoukkue puolestaan loi paikkoja useasti. Muun muassa Erfan Zenelillä oli lähes avopaikka vartin pelin jälkeen, mutta KuPS-puolustus sai siivottua pallon miltei maaliviivalta.

Reilun puolen tunnin jälkeen HJK siirtyi johtoon. Erfan Zeneli pääsi keskittämään pallon takatolpalle, jonne oli löytänyt tiensä hyökkääjä Berat Sadik. Sadik haki saksipotkun ja osui palloon hyvin. Laukaus sujahti KuPS-maalin etunurkasta sisään.

Pian maalin jälkeen Sadik joutui kovaan tilanteeseen keskityspalloon tulleen KuPS-maalivahdin kanssa rangaistusalueen sisällä. Kontaktitilanteen jälkeen Sadik jouduttiin kantamaan paareilla kentältä. Hyökkääjä matkasi suoraan ottelun jälkeen jalkavamman lisätutkimuksiin. Hänen tilaleen tuli Akseli Pelvas.

Loukkaantuminen ja vaihdot sekoittivat hieman kotijoukkueen peliä, ja KuPS pääsi peliin hieman paremmin mukaan. Voimasuhteet tasoittuivat, mutta huippupaikkoja ei kummallakaan joukkueella ollut lisämaaleihin enää avausjakson aikana.

Toisella jaksolla HJK nousi taas hallitsemaan ottelutapahtumia ja KuPS-pelaajat olivat tilanteissa järjestään hieman myöhässä. HJK-keskikenttä Rasmus Schüller joutui kahden myöhästyneen taklauksen uhriksi ja joutui tulemaan kentältä pois hieman ennen tunnin täyttymistä.

Raden tilalle tuli Antti Okkonen, joka pääsi pahantekoon pian sen jälkeen kun oli tullut kentälle. Erfan Zeneli antoi kulman takatolpalle, jonne Suke juoksi voimalla ja pääsi latamaan pallon jalallaan maaliin.

KuPS pääsi ottelun loppupuolella kirimään, kun HJK vaihtoi eikä hyökännyt enää yhtä rohkeasti. KuPS:n Miikka Ilo pamautti 78. minuutilla kaukaa ja tarkasti ja toi KuPS:n maalin päähän.

Viimeisellä kymmenellä minuutilla KuPS haki tasoitusta yltiörohkeasti, mutta HJK:n puolustus piti. Tuomari Petteri Karin vihellys päätti ottelun lukemiin 2-1. HJK etenee siten Liigacupin välierään, jossa se saa vastaansa Interin. Inter voitti omassa ottelussaan Jaron lukemin 2-3.

HJK-KuPS 2-1 (1-0)

32’ Sadik (Zeneli)

60’ Okkonen (Zeneli)

78’ Ilo

HJK: 1 Ville Wallén, 2 Tuomas Kansikas, 6 Timi Lahti, 8 Erfan Zeneli (69’ Mannström), 9 Berat Sadik (35’ Pelvas), 11 Mathias Lindström, 20 Joel Pohjanpalo (72’ Lod), 21 Mikko Sumusalo, 22 Joel Perovuo, 26 Demba Savage (87’ Alho), 28 Rasmus Schüller (58’ Okkonen)

Vaihdossa: 12 Carl-Johan Eriksson, 4 Antti Okkonen, 7 Sebastian Mannström, 15 Akseli Pelvas, 16 Kastriot Kastrati, 17 Nikolai Alho, 18 Robin Lod