Mitä kuuluu, lainamiehet? 

Johannes Yli-Kokko ja Samuel Anini Jr ovat mättäneet komeita maaleja, Niilo Kujasalo pelasi viikossa kolme täyttä peliä. 

Elmo Henriksson on vakiinnuttanut paikkansa IFK Mariehamnin ykkösmaalivahtina.

Neljä HJK:n ja kolme HJK Klubi 04:n pelaajaa viettää kautensa lainalla muissa seuroissa. Käymme kuukausittain pelaaja pelaajalta tiiviisti läpi, kuinka miehemme maailmalle ovat suoriutuneet lainapesteissään. 

JOHANNES YLI-KOKKO (DUNDALK, IRLANTI)
Helmikuun lopulla Irlantiin matkannut Yli-Kokko ei totisesti ujostellut: “YK” pääsi vaihdosta kentälle liigaotteluun vain pari päivää vihreälle saarelle muuttamisensa jälkeen ja maalasi komealla laukauksella loppuhetkien kavennusmaalin. 

Dundalkin kausi alkoi odotettua heikommin, mutta YK:n maalitahti sai jatkoa espoolaisen kahdeksannessa ottelussa. Vikkelät jalat olivat elementissään, kun Yli-Kokko ravasi pallon verkkoon johtomaalin arvoisesti vain 8 (!) sekuntia vastustajan keskialoituksen jälkeen.

Dundalk on ehtinyt pelata Yli-Kokon aikana 12 liigapeliä, ja suomalainen on ollut avauskokoonpanossa 9 ottelussa.

ELMO HENRIKSSON (IFK MARIEHAMN)
Elmo Henriksson edustaa Patrik Raitasen tavoin toista peräkkäistä kautta lainalla IFK Mariehamnia. 

Henriksson nappasi viime kaudella itselleen IFK:n ykkösveskarin paikan pelaten kaksi kolmasosaa liigapeleistä. Sama näyttää jatkuvan tällä kaudella: Liigacupissa Henriksson pelasi viidestä pelistä kolme, Veikkausliigassa tähän mennessä kaikki neljä. IFK:n alakerta ei ole alkukaudesta vakuuttanut: Neljässä liigapelissä omissa on ropissut kahdeksan kertaa, seurauksena jumbosija.

Tammikuussa Henriksson sai ensimaistiaiset myös Huuhkajien toiminnasta, kun Klubi-kasvatti kutsuttiin talvimaaotteluihin Viroa ja Ruotsia vastaan. Maaliskuussa Elmo pelasi puolikkaan matsin Pikkuhuuhkajien harjoitusottelussa.

Samuel Anini Jr on löytänyt paikkansa IFK:n laidalla.

SAMUEL ANINI JR (IFK MARIEHAMN)
“Junnu” Anini ehti kohdata tämän kauden lainaseuransa IFK Mariehamnin Liigacupissa HJK:n paidassa ennen siirtoa saarelle helmikuun alussa. Vikkelä laituri on vakiinnuttanut paikkansa saarelaisten avauskokokoonpanossa, ja maalejakin on syntynyt: SJK:n vieraana harjoitusottelussa ylänurkkapommilla, Veikkausliigassa tarkalla laukauksella FC Lahden verkkoon ja vielä viime viikolla Suomen Cupissa KoiPS:ia vastaan.

PATRIK RAITANEN (IFK MARIEHAMN)
IFK Mariehamnin kolmannen Klubilaisen, Patrik Raitasen, talvi oli tyly: Helmikuisen Liigacup-ottelun lisäajalla tullut vakava polvivamma vaati leikkaushoitoa, josta toipuminen vie pitkään – seuraavaa peliä pitänee odottaa ensi vuoden alkupuolelle.  

Kuntoutuksen ohella Raitanen on päättänyt kokeilla siipiään toisen unelmansa, mallin uran, parissa. 

NIILO KUJASALO (KPV)
Kujasalo matkasi Kokkolaan juuri ennen KPV:n kauden toista ottelua Ykkösessä, ja alku on ollut hektinen: “Nipa” nappasi heti kaksi päivää myöhemmin paikan avauksessa TPS:ää vastaan ja jatkoi samaan malliin Jaroa vastaan Cupissa sekä MP:tä vastaan Ykkösessä. 

HJK Klubi 04:n viime kauden kapteeni kellotti siten viikossa täydet 270 peliminuuttia uuden seuransa keskikentällä!

ALTTI HELLEMAA (SJK Akatemia)
18-vuotias Hellemaa kirjautti debyyttinsä Ykkösessä avauskierroksella tullessaan kentälle 87. minuutilla voitokkaassa Jaro-ottelussa. 

Maaliskuun alussa Lakeuksille siirtynyt Hellemaa ehti sitä ennen kerryttää tasaisesti minuutteja myös SJK Akatemian harjoitusotteluissa.

Kahdessa jälkimmäisessä Ykkösen pelissä keskikenttämies tuli kerran kentälle vaihdosta ja kerran avauskokoonpanossa.

YLLSON LIKA (PKKU)
Viime kauden B-nuorten Suomen mestari oli PKKU:n hyökkäyksessä avauskokoonpanossa Kakkosen avauskierroksella. PKKU pelaa samassa lohkossa HJK Klubi 04:n kanssa.