Otteluennakko: FC Honka – HJK 18.6.Upeassa yhdeksän ottelun tappiottomassa putkessa liitävä HJK matkaa keskiviikkona Espooseen, jossa vastaan asettuu kauden toisessa paikalliskamppailussa FC Honka. Joukkueet eivät saaneet kauden ensimmäisessä kohtaamisessa Sonera Stadiumilla selvää paremmuudestaan, vaan pisteet tasattiin 2-2 -lopputuloksella. Paljon on tapahtunut tuon ottelun jälkeen. Mika Lehkosuo otti ohjat Klubin päävalmentajana viikkoa myöhemmin ja on luotsannut joukkuetta menestyksekkäästi kohta kahden kuukauden ajan. Honkaa yhdeksän kauden ajan valmentaneelle “Banalle” keskiviikon ottelu on uudenlainen tilanne, sillä hän kohtaa entisen seuransa nyt ensimmäistä kertaa toisen joukkueen päävalmentajana.

– Varmasti se on tunteikas tilanne, mutta fiilis on kyllä rauhallinen. Olen keskittynyt ihan normaalisti otteluun, käynyt läpi pelin sisältöön liittyviä asioita. Tunteet pitää vaan pitää rauhallisina ja suhtautua kylmän ammattimaisesti tilanteeseen, pohdiskeli Lehkosuo.

Ottelun asetelmat ovat HJK:n näkökulmasta mainiot. Klubi ei ole vieläkään päästänyt maaliakaan Lehkosuon alaisuudessa ja lauantaina rikkoutui pääsarjahistorian nollaputkiennätys Michael Tørnesin pidettyä maalinsa puhtaana 891 minuutin ajan. Hongan esitykset ovat kauden aikana ailahdelleet, viimeisestä kuudesta ottelustaan espoolaiset ovat ottaneet vain yhden voiton. Sarjataulukosta Honka löytyy sijalta 9, mutta tasaisessa sarjassa matkaa mitalisijoillekin on vain 4 pistettä.

– He ovat prässänneet otteluissaan kovaa ja onnistuneet siinä ajoittain hyvin. Esimerkiksi Lahtea vastaan he voittivat pallon vastustajan puoliskolla, Mäkijärvi pääsi läpi ja teki maalin. Shefki (Hongan päävalmentaja Shefki Kuqi) haluaa joukkueensa ottavan ylhäältä kiinni ja meidän täytyy olla valmiita siihen. Hongan peli on muuttunut hieman kauden edetessä. Nyt he haluavat enemmän rakentaa peliään alhaalta lähtien. Heillä on tietysti ollut omat vaikeutensa, pelaajia on tullut ja mennyt, mutta se voi myös yhdistää joukkuetta. Heillä vaikuttaisi olevan hyvä henki päällä ja kova halu näyttää, arvioi Lehkosuo.

HJK on sekä sarjan eniten maaleja tehnyt että vähiten maaleja päästänyt joukkue. Osumat ovat jakautuneet varsin tasaisesti koko joukkueelle, yhteensä 10 pelaajaa on osallistunut syntyneiden 23 osuman tekoon. Myös Honka on saanut onnistumisia hyökkäyspäässä. Espoolaisten tekemästä 16 maalista 6 on Roni Porokaran käsialaa.

– Hongalla on vaarallisia pelaajia hyökkäyksessä. Porokara johtaa maalitilastoa ja on sopeutunut hyvin uuteen pelipaikkaansa kärjessä. Laidalla (Nnaemeka) Anyamele on nopea ja hyvä 1 vastaan 1 -tilanteissa. Meidän täytyy olla varuillaan heidän nopeiden hyökkäystensä kanssa. Hongalla on hyvä saldo Klubia vastaan ja tällä kaudella he jo hakivat tasapelin Sonera Stadiumilta. Emme saa aliarvioida vastustajaamme, varsinkaan tälläisessä paikalliskamppailussa, muistutti “Bana”.

HJK pääsee otteluun varsin terveellä miehistöllä. Vain Rasmus Schüller on varmuudella poissa kokoonpanosta keskiviikkona.

FC Honka – HJK keskiviikkona 18.6. kello 18.30 alkaen Tapiolan Urheilupuistossa.