Otteluraportti: HJK-FC Astana 0-0

Klubin ja FC Astanan välisen otteluparin ensimmäinen osaottelu jätti maalittomalla tasapelillään kaiken ratkaistavaksi toiseen osaotteluun. Kilpakumppanusten ratkaiseva, toinen osaottelu pelataan ensi keskiviikkona Kazakstanissa.

Ottelun alku oli odotetunlainen. Molemmat joukkueet pelasivat varman päälle, eikä kumpikaan lähtenyt höntyilemään yltiöpäisiin hyökkäyksiin. HJK piti palloa enemmän ja pyrki rakentamaan maalipaikkoja vieraiden maalille, mutta kazakstanilaiset puolustivat todella tiiviisti. Heti pallon saatuaan Astana iski kovaa vastaan tuulennopeiden laitureidensa kautta.

Lähellä käytiin jo ensimmäisellä puolikkaalla, vaikka paikkoja ei montaa nähty. Mike Havenaar oli hyvin mukana heti alusta lähtien ja pudotti ottelun alkuhetkillä Erfan Zenelille päällään hyvän vetopaikan. Zenelin tulinen kuti kilpistyi kuitenkin Astanan puolustukseen ja vierailijat selvisivät tilanteesta ilman suurempaa paniikkia.

Demba Savagelle aukesi parinkymmenen minuutin kohdalla hyvä tilanne, kun keskityspallo oli tuloillaan suoraan gambialaislaiturille. Ottelun erotuomari vihelsi kuitenkin orastavasta loistopaikasta kevyen vapaapotkun, kun Atomille tulkittiin vastustajan estämisestä virhe tilanteessa.

Toisella jaksolla Astanalla oli loistopaikka heti alkuun, kun kolme vierasjoukkueen pelaajaa pääsi yrittämään maalintekoa samasta tilanteesta. Kenenkään ratkaisevat yritykset eivät lähteneet kunnolla matkaan ja Gideon Baah’n hieno blokki maalin edustalta oli lopulta Klubille tarpeeksi.

Klubilla oli toisen jakson puolivälin tienoilla muutama hyvä erikoistilannepaikka, mutta Astanan isokokoinen joukkue puolusti omaa maaliaan kulmapotkuissa ja vapareissa todella vahvasti ja Klubi ei päässyt voittamaan ykköspalloja tarpeeksi.

Ottelua oli jäljellä reilu viisi minuuttia, kun Demba Savagelle aukesi Klubin paras maalipaikka. Loistava keskitys löysi aivan vapaaksi maalin eteen unohdetun gambialaisen, mutta Savagen pusku meni pari metriä maalin ohi.

Kun loppuhetkien kulmapotkustakaan ei saatu palloa verkkoon, päättyi ottelu maalittomaan 0-0 tasapeliin. Otteluparin voittaja ratkeaa keskiviikkona 5.8. pelattavassa toisessa osaottelussa.

HJK: Örlund; Sorsa, Moren, Heikkinen, Baah; Moussi, Schüller; Savage, Atom, Zeneli; Havenaar (90. Jallow)

Vaihdossa: Sahlgren, Heikkilä, Peiponen, Kolehmainen, Klinga, Mendy

HJK-FC Astana 0-0