Otteluraportti: HJK – FC Honka 1-1 (1-0)

Täysi pistepotti lipui viime hetkillä HJK:n käsistä kauden viimeisessä paikalliskamppailussa FC Honkaa vastaan. Demba Savagen ensimmäisen puoliajan soolo-osuma näytti jo tuovan voiton Klubille, mutta vielä lisäajalla Antti Mäkijärven onnekkaan kimmokkeen ottanut vapaapotku toi espoolaiset tasoihin. Tasapeli oli jo joukkueiden kolmas tämän kauden Veikkausliigassa ja tarkoitti, että kaikki tämän kauden derbyt päättyivät pisteiden jakamiseen.

HJK aloitti kamppailun vahvasti. Mac Kandji, Demba Savage ja Roni Porokara pääsivät kaikki vuorollaan testaamaan vieraiden maalilla pelanneen Daniel Kollarin kestävyyttä lähietäisyydeltä, mutta viimeistelyt epäonnistuivat ja mestarit eivät päässeet karkaamaan johtoon. Myös Hongalla oli paikkansa, Pablo Counagon pusku viisti vain niukasti ohi kotijoukkueen maalin. Puoliajan lopussa iski Savage. Joel Perovuon syöttö löysi laidalla viilettäneen gambialaisen, joka harhautteli itsensä laukaisupaikkaan ja pyssytti pallon alanurkkaan. Tauolle mentiin Klubin komennossa.

Toisella puoliajalla peli rauhoittui, eikä paikkoja auennut ensimmäisen puoliskon tahtin. Paras paikka aukesi Sebastian Mannströmille, joka pääsi yrittämään maalintekoa lähietäisyydeltä Kollarin torjuttua Savagen laukauksen hänen jalkoihinsa, mutta kuti suuntautui kohti maalivahtia ja Honka jatkoi mukana roikkumista. Väsymys vei parhaan terän Klubin pelistä ja vieraat pääsivät kamppailuun paremmin mukaan loppua kohden. Yerai Counagolle aukesi avopaikka tasoittaa kamppailu muutamaa minuuttia ennen päätösvihellystä, mutta ohjaus takakulmalta heilutti vain sivuverkkoa. Loppuun saakka HJK:n taistelu ei kuitenkaan kestänyt. Antti Mäkijärven vapaapotku lisäajalla otti kimmokkeen muurista ja putosi onnekaasti Klubin maalin takanurkkaan jättäen Saku Erikssonin maalilla voimattomaksi. Laukaus oli ottelun viimeinen tapahtuma ja tuomari vihelsi kamppailun poikki heti aloituspotkun jälkeen.

Mestarit ovat seuraavan kerran kehissä torstaina 16.10. jolloin Sonera Stadiumille vieraaksi saapuu MYPA.

 

HJK – FC Honka   1-1 (1-0)

(34. Savage – 90+. Mäkijärvi) 

HJK: Eriksson, Lampi, Moren, Heikkilä, Jones, Annan, Perovuo (77. Heikkinen), Savage, Zeneli, Kandji, Porokara (23. Mannström (73. Bancé))

Vaihdossa: Doblas, Baah, Sorsa, Tainio.