Otteluraportti: HJK – FC Inter 3-1

HJK isännöi maanantai-iltana kolmen ottelun tappioputkessa ollutta FC Interiä. Kuten niin usein tällä kaudella, meni isäntäjoukkue menojaan toisella puoliajalla. Vaikka Inter iskikin ottelun avausmaalin, päättyi ottelu lopulta 3-1.

Ottelu lähti käyntiin vahvasti Klubin hallinnassa. Ensimmäisen kymmenminuuttisen aikana isännät saivat kaksi kulmapotkua, joista molemmista syntyi tekopaikka.

12. minuutin pelin jälkeen vierasjoukkue Inter kuitenkin iski. Inter pelasi pallon vastahyökkäyksessä Solomon Duahille, joka oli unohtunut Klubin puolustuksen selustaan. Duah sijoitti pallon ohi Thomas Dähnen, joka oli lähellä saada näppinsä vedon tielle.

Vain muutama minuutti ehti kulua ennen HJK:n upeaa tasoitusta. Nikolai Alhoa rikottiin laidassa vapaapotkun arvoisesti. Taye Taiwo pelasi erikoistilanteen ovelasti matalana rangaistusalueen rajalla odottaneelle Alholle. Alho viimeisteli kauden ensimmäisen osumansa kauniilla sisäsyrjälaukauksella, joka kiertyi Jukka Lehtovaaran vartioiman maalin takanurkkaan.

HJK hallitsi peliä suvereenisti ensimmäisen puoliajan. Erityisesti keskikentän Medon ja laitapuolustaja Taiwon ollessa erinomaisella pelipäällä.

Toinen puoliaika jatkui siitä mihin ensimmäinen jäi. HJK painosti Interin keskittyessä vastaiskuihin. Vieraille syntyikin avopaikka kulmatilanteesta, mutta HJK-vahti Dähne venyi erinomaiseen torjuntaan.

Hienoisen suvantovaiheen jälkeen Sinivalkoiset iskivät. Kulmapotkun jälkitilanteesta pallo pomppi rangaistusalueen sisällä Tayo Taiwolle. Väkevässä iskussa oleva puolustaja laukoi pelivälineen kimmokkeen kautta Inter-verkon perukoille.

79. minuutin kohdalla Taiwo iski ottelun viimeisen osuman komealla tavalla. Noin 20 metristä lähtenyt vapaapotku ei jättänyt Lehtovaaralle Inter-maalilla mitään mahdollisuutta.

Loppua kohden selvästi tuskastunut vierasjoukkue ei kyennyt haastamaan Klubia, joka esitti erinomaista peliä koko ottelun ajan.

Päävalmentaja Mika Lehkosuo oli tyytyväinen omiensa otteisiin:
– Hyökkäyspelaaminen oli järkevää ja monipuolista ja sitä kautta hallitsimme peliä. Kolme maalia erikoistilanteista tänään ja muutamassa viime pelissä myös haettu pisteitä erikoistilannemaaleilla. Se lämmittää erittäin paljon.

Voiton myötä kotonaan tappioton HJK nousi takaisin sarjakärkeen IFK Mariehamnin rinnalle. Perjantaina Klubi matkustaa vieraspeliin Lahteen ja ensi viikon torstaina on kevään suomifudiksen päätapahtuma, jo aikoja sitten loppuunmyyty Stadin Derby HJK-HIFK.

HJK – FC Inter 3-1 (1-1)

Maalit: 18′ Alho, 72′ Taiwo, 80′ Taiwo – 12′ Duah