Otteluraportti: HJK taisteli voittoon vajaamiehisenä Espoossa

Euro-pelien keskellä Klubin kokoonpanossa oli pakon sanelemaa kierrätystä ja erityisesti puolustuslinja oli kokenut muutosta. Vakiokasvoista Daniel O’Shaughnessy, Hannu Patronen ja Faith Obilor eivät olleet pelikykyisiä lauantaina. Avauskokoonpanossa nähtiinkin toppareina Valtteri Vesiaho ja Veikkausliigassa debytoinut Kalle Katz. Valko-Venäjällä ensimmäiset minuuttinsa HJK:n paidassa kuluvalla kaudella pelannut Mikko Sumusalo puolestaan aloitti vasempana puolustajana.

Ottelu lähti käyntiin tasaisissa merkeissä ja peli aaltoili päästä päähän vauhdikkaasti. Tekopaikat olivat kuitenkin kortilla, ja ensimmäinen todellinen tekopaikka aukesi vasta 23. peliminuutilla.

Siitä vastasi kotijoukkueen Mac Kandji, joka pitkän kuljetuksen päätteksi pääsi hyvään vetopaikkaan, mutta Maksim Rudakov liimasi laukauksen varmasti.

Parin minuutin päästä Honka sai kulmapotkun, josta pallo lopulta lipui päätyrajan yli. Rudakov reagoi tilanteeseen nopeasti ja vapautti Nikolai Alhon läpiajoon maalipotkulla. Alho ei tekopaista erehtynyt, vaan siirsi viileällä viimeistelyllä Klubin johtoon kauden neljännellä osumallaan.

Osuman jälkeen ensimmäinen jakso jatkui tasaisissa merkeissä. Rudakov joutui jakson lopussa venymään Joel Perovuon vedon tielle, mutta Klubi-vahti onnistui nyrkkeilemään pallon maalinsa ylitse.

Lisäajalla Honka sai vielä erinomaisesta paikasta vapaapotkun, sekä välittömästi perään kulmapotkun, mutta maalia isännät eivät onnistuneet tekemään. Näin tauolle siirryttiin Klubin maalin johdossa.

Klubin kannalta toinen puoliaika alkoi vaikealla tavalla, kun Roni Peiponen katseli keltaista korttia toistamiseen jo parin minuutin pelin jälkeen, josta seurauksena oli ulosajo ja Klubin joutuminen vajaamiehiseksi.

Honka onnistui luomaan välittömästi vaarallisen tekopaikan, mutta Rudakov venyi ilmiömäisesti Kandjin puskun tielle.

54. minuutilla Klubi suoritti ensimmäisen vaihdon, kun Sebastian Dahlström korvasi Mosan keskikentällä. Toinen vaihto nähtiin vajaan kymmenen minuutin päästä, kun Klauss otettiin pois ja Riku Riski tuli kentälle.

Ylivoimalla pelannut Honka hallitsi pelitapahtumia ottelun edetessä. Lopulta 70. minuutilla Klubin puolustus revittiin auki lyhyillä syötöillä ja nokikkain Rudakovin kanssa päässyt Kandji iski ottelun tasoihin.

Tasoitusmaalin jälkeen peli jälleen tasaantui ja Hongan hallinnasta katosi paras terä. Käynnissä oli 82. peliminuutti, kun Klubi vyörytti hyökkäyksen oikealta laidalta. Dahlström leikkasi keskustaan ja lähetti loistavalla syötöllä Riskin läpiajoon, joka iski hallitulla sijoituksella Klubin toistamiseen johtoon.

Klubi suoritti viimeisen vaihdon lisäajan alettua, kun Evans Mensah tuli Enoch Banzan tilalle laidalle. Lisäajalla Honka ei saanut enää mahdollisuutta maalintekoon, eikä ottelussa nähty lisäosumia.

Voiton myötä HJK vankisti asemaansa Veikkausliigan piikkipaikalla. Ero toisena olevaan RoPSiin on nyt kymmenen pistettä.

HJK pelaa seuraavan kerran keskiviikkona, kun vuorossa on Mestarien Liigan toisen karsintakierroksen toinen osaottelu valkovenäläistä BATE:a vastaan. Ottelu alkaa kello 19:00.