Otteluraportti: HJK:n kymmenen ottelun pisteputki päätökseen Lahdessa

FC Lahti – HJK 2-1 (1-0)
Maalit: 37′ Hostikka, 70′ – 84′ Klauss

VPS-ottelusta HJK:n avauskokoonpano oli kokenut kaksi muutosta, kun Roni Peiponen ja Filip Valenčič korvasivat Hannu Patrosen ja Anthony Annanin.

Ensimmäinen puoliaika

Kiihkeä kamppailu lähti käyntiin tasaisissa merkeissä. Ensimmäinen tekopaikka aukesi kymmenen minuutin pelin jälkeen Klubille, kun Evans Mensah käynnisti nopean vastahyökkäyksen. Mensah’n pitkä avaus tavoitti Valenčičin, joka pitkän kuljetuksen jälkeen laukoi pienestä kulmasta. Lahden maalivahti Aleksandr Vasiutin onnistui kuitenkin torjumaan slovenialaisen yrityksen.

Ensimmäisen jakson edetessä myös kotijoukkue pääsi luomaan hyökkäyksiään paremmin. Klubi-vahti Maksim Rudakovin päivän virettä kokeiltiin useampaan otteeseen, mutta venäläisellä ei ollut ongelmia torjunnoissaan.

Käynnissä oli jo 37. peliminuutti, kun kotijoukkue iski. Lahden Henri Anier lähetti boksin ulkopuolelta erinomaisen keskityksen takatolpalle, jossa vapaana ollut Santeri Hostikka laukoi suoraan keskityksestä pallon yläriman kautta ohi voimattoman Rudakovin.

Avausosuman jälkeen FC Lahti alkoi prässäämään hieman rohkeammin, ja HJK:n pelinrakentelu vaikeutui.

Pelattiin jo jakson lisäaikaa, kun HJK sai vielä yhden hyökkäyksen aikaiseksi. Pallo pelattiin keskustaa kohti João Klaussille, mutta brasilialaisen ohjaus ei suuntautunut maalia kohti.

Tauolle siirryttiin kotijoukkueen 1-0 johdossa.

Toinen puoliaika

Toinen nelivitonen lähti vauhdikkaasti käyntiin. Lahdella oli erinomainen paikka tuplata johtonsa jo ensimmäisellä peliminuutilla, mutta Anier laukoi pallon yli täysin tyhjän maalin.

Kankean alun jälkeen Klubi sai pelin haltuunsa, ja Lahti oli pakotettu vetäytymään puolustamaan todella syvältä.

Mika Lehkosuo reagoi nopeasti, ja ensimmäinen vaihto nähtiin 57. minuutilla, kun Juha Pirinen korvasi Roni Peiposen kentällä. Pian nähtiin myös toinen vaihto, kun Riku Riski otettiin Evans Mensah’n tilalle.

66. minuutilla Klubille aukesi jakson toistaiseksi paras tekopaikka, kun Klauss pääsi puskemaan Rafinhan keskityksestä. Brasilialaisen pusku painui kuitenkin harmillisen läheltä maalin ohi.

Kesken Klubin painostuksen Lahti pääsi iskemään vastaan. Vasemmalta laidalta murtautunut Hassan Sesay lähetti pallon Klubin maalinedustalle, josta se pomppi epäonnisesti HJK:n pelaajasta verkon perukoille, tuplaten isäntien johdon.

78. minuutilla nähtiin viimeinen vaihto, kun Eetu Vertainen tuli kentälle pirteästi pelanneen Valenčičin tilalle.

Vertainen loikin heti loistavan paikan, kun nuorukaisen keskitys löysi Nikolai Alhon pään. Vasiutin venyi kuitenkin upeasti Alhon puskun tielle.

Käynnissä oli 84. peliminuutti, kun Klubi sai kaivatun avausosumansa. Maltilla pelattu hyökkäys tavoitti Rafinhan päätyrajan tuntumasta, jonka keskitys meni suoraan takatolpalla olleelle Daniel O’Shaughnessylle. Tämä jatkoi pallon maalia kohden, josta peliväline kimposi lopulta Klaussin kautta maaliin.

Klubi onnistui vielä lopussa painamaan paineen Lahden maalille, mutta varmasti esiintynyt Vasiutin onnistui nyrkkeilemään tarvittavat pallot pois alueeltaan.

Kun lisäosumia Lahdessa ei nähty, päättyi ottelu FC Lahden voittoon 2-1 lukemin. Tappio oli Klubille kauden ensimmäinen vieraskentällä.

– Ottelu oli fyysinen. Lahti on hyvä jengi, eikä pystytty eliminoimaan heidän vastahyökkäyksiään. Niistä sitten tuli kaksi maalia, summasi täydet 90 minuuttia pelannut Alho ottelun.

– Viimeisen puolen tunnin aikana saimme hyvää painetta Lahden päätyyn, monta maalipaikkaa ja yhden maalin, mutta ei valitettavasti enempää. Saimme myös tiivistettyä puolustuksemme eikä Lahti päässyt enää niin usein hyökkäämään. Vasiutin keräsi kaikki palkinnot, joten sekin kertoo jotain meidän lopun rynnistyksestä, toteaa päävalmentaja Mika Lehkosuo.

– Ensimmäisen tunnin aikana Lahti pääsi liian monta kertaa meidän linjojemme väliin kääntämään pelin ja siitä vastahyökkäyksiin. Lahti pelasi fiksusti ja oli vaarallinen, pari kertaa tehokaskin, ja se riitti voittoon tällä kertaa. Meidän pitää olla parempia ehkäisemään vastahyökkäyksiä. Vaasaa vastaan olimme siinä hyviä, tänään emme. Samoin silloin kun emme prässää, meidän pitää pysytä puolustamaan tiiviimmin. Tässä me pystymme olemaan parempia, analysoi Lehkosuo.

Tappiosta huolimatta HJK jatkaa Veikkausliigan piikkipaikalla. Ero toisena olevaan RoPSiin on kahdeksan pistettä. Rovaniemeläisillä on tosin kaksi ottelua vähemmän pelattuna.

HJK pelaa seuraavan kerran keskiviikkona 4.7, kun Telia 5G Areenalle Helsinkiin vieraaksi saapuu PS Kemi. Ottelu alkaa kello 18:30. Liput edullisesti ennakkoon Tiketistä »