Otteluraportti: Valenčič ratkaisi voiton Klubille

Hallitseva mestari sai avausotteluun vieraakseen viime kaudella kolmanneksi taistelleen Ilveksen. Klubi oli pitkään ahdingossa, mutta toisen puoliajan osumat siivittivät isännät lopulta voittoon.

Klubin avauskokoonpanossa ei nähty suuria yllätyksiä. Muutaman poissaolon myötä kapteenin nauhaa kantoi ensimmäistä kertaa Veikkausliigassa Sebastian Dahlström.

HJK aloitti vahvasti ja onnistui heti luomaan painetta vieraiden päätyyn. Paine tuotti kaksikin kulmapotkua, mutta tekopaikoille Klubi ei onnistunut murtautumaan.

Ilves sen sijaan käytti ensimmäisen paikkansa tehokkaasti. Kymmenennellä minuutilla vieraiden kulmapotkun jälkitilanteesta Tuure Siira pääsi ampumaan, eikä Markus Uusitalo aivan ehtinyt kovan vedon tielle.

Maalin jälkeen HJK otti tilanteen jälleen haltuunsa. Ensimmäinen tekopaikka aukesi reilun vartin jälkeen, kun Dahlström karkasi läpiajoon hyvän syöttökuvion päätteeksi. Hieman kovan haltuunoton myötä tilanne kuitenkin kuivui kasaan.

Ensimmäinen puolisko jatkui tasaisena. HJK piti palloa totutusti hallussa enemmän, mutta murtautuminen maalipaikoille tuotti ongelmia. Ilves puolestaan iski terävästi vastaan, ja HJK-puolustus saikin olla vieraiden hyökkäyksien kanssa tarkkana.

Vauhdikkaasta pelistä huolimatta lisäosumia ei avausjaksolla nähty, ja tauolle siirryttiin vierasjoukkue Ilveksen johdossa.

HJK painoi pelin Ilveksen päätyyn heti toisen nelivitosen aluksi. Mosa pääsi puskemaan syntyneestä kulmapotkusta, mutta viimeistely painui reilusti maalin yli.

Myös Uusitalo joutui pikaisesti torjuntatöihin, kun Ilveksen Lauri Ala-Myllymäki kokeili hyvästä sektorista vapaapotkusta.

Vajaan tunnin kohdalla nähtiin ensimmäinen vaihto, kun Evans Mensah otettiin sivuun ja FIlip Valenčič tuli kentälle.

Klubi jatkoi kovaa painostusta ja tasoitus oli jo lähellä, kun Roni Peiponen lähetti pallon takatolpalle. Klaussin venytys jäi pallosta kuitenkin hiuksen hienosti vajaaksi.

Lopulta Klubin uurastus tuotti tulosta. 76. minuutilla pallo pelattiin Riku Riskille vauhtiin boksin sisälle. Hänet kaadettiin rangaistuspotkun arvoisesti, ja pallon taakse asteli Klauss. Brasilialainen sijoitti pallon tarkasti alakulmaan ohi hyvin aavistaneen Mika Hilanderin.

Viimeisen kympin jo pyörähdettyä käyntiin nähtiin toinen vaihto, kun Amr Gamal korvasi Riskin kentällä.

Käynnissä oli 84. peliminuutti kun Klubi siirtyi ansaittuun johtoon. Juha Pirinen keskitti vasemmalta laidalta kohti takatolppaa, jossa vapaana ollut Valenčič ohjasi pallon taidokkaasti verkon perukoille.

Ottelussa oli käynnissä jo lisäaika, kun supervaihtomies Valenčič iski illan toisensa, sinetöiden loppulukemat 3-1. Juuri ennen viimeistä osumaa nähtiin illan kolmas vaihto, kun Akseli Pelvas korvasi Mosan kentällä.

HJK oli selvästi läpi ottelun hallitsevampi osapuoli, mutta Ilveksen tiivis puolustuspeli teki Klubin hyökkäyksen todella hankalaksi. Loppulukemat kirjattiin kuitenkin täysin ansaitusti isännille.

Veikkausliiga jatkuu HJK:n osalta ensi viikon lauantaina vierasottelulla IFK Mariehamnia vastaan. Seuraava kotipeli on vuorossa 21.04., kun vieraaksi saapuu KuPS.