Schüller: Tulos on hyvä, takaiskumaalit harmittavat

Ottelu eteni oikeastaan juuri niin kuin joukkue oli odottanutkin. Jo ensimmäisellä minuutilla Celticin James Forrest pääsi erinomaiseen maalipaikkaan, mutta HJK:n onneksi laukoi sivuverkkoon.

50 000 Celtic-fanin luoma tunnelma vauhditti kotijoukkueen alkua. Ensimmäisen 15 minuutin aikana HJK sai pallon kerran pidettyä hieman pidempään itsellään.

Kun HJK kesti alkuryntäyksen, taklasi pari kertaa kovaa ja syötteli muutaman loisteliaan kuvion keskikentän prässin ohi, tasaantui tilanne selkeästi.
  • Pelasimme avausjaksolla hyvin. Saimme monia hyviä hyökkäyksiä sitä kautta että uskalsimme pelata keskialueella nopeita syöttökuvioita. Liian usein vain niissä viimeisissä syötöissä olisi ollut parantamisen varaa, Rade pohtii.
HJK:n pelirohkeus oli hyvää. Välillä rohkeus meni jopa yli, kun tiukoissa paikoissa yritettiin jopa kantapääkikkoja. Toisaalta, moni olisi vetänyt samoissa tilanteissa hermostunutta pitkää palloa päätyyn.
  • Tiesimme ennen peliä, että palloa pitää pystyä pitämään. Kun uskalsimme tehdä niin, saimme vastustajan hieman hermostumaan.
Rade laukoi HJK:n johto-osuman heti toisen jakson alkuun. Melkein koko Celtic Park hiljeni, vain paikalle saapuneet Klubi-fanit juhlivat joukkueen kanssa.
  • Fiilis oli mahtava. Saimme maalin jälkeenkin hyvää painetta aikaiseksi, mutta sitten Celtic pääsi kuin varkain tasoihin.
Celtic pääsi tekemään molemmat maalinsa HJK:n virheiden myötä.
  • Tapa, jolla molemmat maalit tulivat, jäi harmittamaan pelin jälkeen koko joukkuetta.
Ensimmäisessä HJK menetti pallon pahasti keskialueella, josta Celtic pääsi nopeaan vastahyökkäykseen. 2-1 -maalin Celtic iski kulmasta pian tasoituksen perään.
  • Tunnin pelin jälkeen me menetimme hyvän otteen. Tämä tulee olemaan ratkaisevaa kotiottelussa. Meidän pitää pystyä pelaamaan koko ottelu samalla tavalla kuin keskiviikkona pelasimme avausjaksolla.

Palauttava treeni hotellilla, kotiin illaksi

HJK ei ehdi jäädä miettimään keskiviikkoista Celtic-ottelua. Tulos on hyvä, ja ratkaisu saatiin siirrettyä viikon päähän.

Panokset ovat suuret kuitenkin myös VPS-ottelussa lauantaina. Veikkausliigaan kärkitaistelu käy juuri nyt kuumimmillaan.

• Jätkät ovat ammattilaisia. Keskiviikon peli on pois mielestä ja katseet lauantaissa. Nyt mennään peli kerrallaan ja siksi palautuminen ja valmistautuminen ovat nyt erittäin tärkeässä asemassa, päävalmentaja Muurinen tiivistää.

HJK alkoi valmistautua lauantaiseen kotiotteluun heti aamulla hotellin kuntosalilla. Joukkue veti läpi palauttavat harjoitukset ennen kotimatkaa Suomeen.