Toni Korkeakunnas: ”Joskus se on tolppa sisään, joskus tolppa ulos”

HJK hävisi Konferenssiliigan lohkovaiheen avausottelun kreikkalaiselle PAOKille maalein 2–3.

Toni Korkeakunnas harmitteli hukattuja maalipaikkoja mutta oli samalla ylpeä joukkueensa esityksestä.

HJK vs PAOK 2–3 (1–0)
35’ Hassane Bandé 1–0
55’ Konstantinos Kourielakis 1–1
82’ Kiril Despodov 1–2
90+4’ Brandon Thomas 1–3
90+9’ Bojan Radulovic 2–3 rp
Yleisömäärä: 8532

HJK:n tapahtumarikas avausottelu Konferenssiliigan lohkovaiheessa päättyi harmilliseen 2–3-tappioon kreikkalaista PAOKia vastaan. Lohkon toisessa ottelussa saksalainen Frankfurt voitti kotonaan skotlantilaisen Aberdeenin.

HJK lähti otteluun hieman tavallisesta poikkeavalla avauksella, kun runkopelaajista Matti Peltola, Miro Tenho sekä Aapo Halme puuttuivat kokoonpanosta. Lisäksi pienestä vammasta kärsinyt Topi Keskinen aloitti penkiltä, kuten myös Santeri Hostikka.

Vähemmän pelanneista pelaajista avaukseen nousivat Kristopher Da Graca, Perparim Hetemaj, Niko Hämäläinen sekä viime viikonloppuna maalitilinsä avannut Hassane Bandé. Etenkin uuteen uskoon muovautunut puolustuslinja sai kehuja Toni Korkeakunnakselta.

– Meillä oli tänään kentällä sellaisia pelaajia, jotka eivät ole hirveästi pelanneet. Heiltä upea esitys näin kovaa joukkuetta vastaan. Da Graca näytti, ettei hän ole turhaan pelannut yhtä A-maaottelua Ruotsin paidassa, ja Kerava-Sipoo-akselin betoniveljet (Jukka Raitala ja Joona Toivio) painavat vahvasti pelistä toiseen.

Ensimmäinen puoliaika oli Klubilta laadukasta pelaamista. PAOKia kyettiin haavoittamaan etenkin erikoistilanteista, ja vastaavasti kreikkalaiset eivät onnistuneet pallonhallinnastaan huolimatta murtautumaan maalipaikoille. Klubi iskikin avausjakson ainoan maalin, kun Bandé puski Lucas Lingmanin mainion kulmapotkun takanurkkaan.

– Ensimmäisellä puoliajalla noudatimme pelisuunnitelmaamme ihan erinomaisesti. Pojat pelasivat hyvin, ja pääsimme johtoonkin. Tuntui, että peli oli hyvin kontrollissa. Tauolla kävimme läpi muutamia täsmennyksiä, joita voimme tehdä vielä paremmin, kuvaili Korkeakunnas.

Katso ottelun maalit

Toisen jakson alku oli äärimmäisen vauhdikas. Ensimmäisellä jaksolla jalkansa loukanneen Niki Mäenpään tilalle vaihdettu Jesse Öst otti pari tärkeää torjuntaa, ja toisessa päässä läpiajoon päässyt Bojan Radulovic laukoi tolppaan.

– Olimme varmoja, että he tulevat aikamoisella puhinalla toiselle puoliajalle. Vastustajan valmentaja ei vaikuttanut olevan hirveän tyytyväinen heidän ensimmäisen puoliajan esitykseensä. Jäimme siinä vähän paineen alle emmekä meinanneet päästä sieltä pois, mutta siitäkin selvittiin. Bojan oli tosiaan läpiajossa 1–0-tilanteessa, ja sijoitus oli pienestä kiinni. Joskus se on tolppa sisään, joskus tolppa ulos. Marginaalit ovat pienet.

– Nuo ovat niitä hetkiä, joiden avulla voidaan saada sellaisia supertuloksia, kunhan kaikki taivaan merkit ovat kohdillaan. Harmittaa tietysti, ettemme onnistuneet siinä.

PAOK tasoitti hetkeä myöhemmin, kun Konstantinos Koulierakis puski sivuvapaapotkun maaliin. Ote kääntyi kreikkalaisille, ja Kiril Despodov vei vieraat johtoon noin kymmenen minuuttia ennen loppua. Voittomaaliksi jääneen osuman viimeisteli lisäajalla Brandon Thomas.

HJK sai vielä lohdutusosuman lisäajan yhdeksännellä minuutilla, kun pallo vietiin pilkulle William Troost-Ekongin käsivirheen seurauksena. Radulovic laukoi pallon yhdestätoista metristä vuorenvarmasti ohi Dominik Kotarskin.

– Vastustaja oli tasokas, ja jäimme vähän jyrän alle. Vastustaja oli todella vahva toisella jaksolla ja pystyi ottamaan vielä vaihdosta kentälle kovia pelaajia, joiden avulla he pystyivät muuttamaan pelin rytmiä. Kirimme jäi vähän torsoksi, kun vaihdosta kentälle tullut pelaaja (Kevin Kouassivi-Benissan) loukkasi itseään, joten jouduimme hakemaan tasoitusta ikään kuin vajaalla. Joukkue taisteli kuitenkin sitkeästi loppuun asti.

– Kaiken kaikkiaan lähdimme peliin hyvin, ja suunnitelmamme toimi. Ehjä esitys se ei missään nimessä kuitenkaan ollut, meillä oli varsinkin toisella jaksolla liian pitkiä huonoja vaiheita. Siinä mielessä emme ehkä olisi tänään ansainneetkaan voittoa. Olen kuitenkin tyytyväinen siihen, mikä oli poikien ilme ja halu toteuttaa sitä, mitä halusimme tehdä, sanoi Korkeakunnas.