Åland United vastassa keskiviikkona

HJK:n pelitahti jatkuu tiiviinä ja keskiviikkona on edessä vieraspeli Åland Unitedia vastaan.

Helmi Raijas - HJK Helsinki. Photo: © Mira Lönnqvist

Sarjataulukossa HJK on tällä hetkellä toisena. Edellä oleva KuPS on kuuden pisteen päässä. HJK:n takana tulevat puolestaan Åland United kolmen ja pelin enemmän pelannut FC Honka neljän pisteen päässä.

Pelejä per joukkue on siis jäljellä kolme, pois lukien Honka ja HPS, joilla on kaksi peliä. Klubin asetelmat mitalitaisteluun ovat siis erinomaiset. Voitolla Åland jäisi jo kuuden pisteen päähän. Kahdella viimeisellä kierroksella HJK kohtaa vielä HPS:n ja Hongan.

HJK koki sunnuntaina karvaan pettymyksen, kun KuPS oli vahvempi Suomen Cupin finaalissa.

– Sunnuntain finaalipettymys on pyyhitty mielistä ja ottelu purettu ja taputeltu, joten olemme valmiita menemään eteenpäin ja kohti seuraavaa peliä, päävalmentaja Arttu Heinonen painottaa.

– Finaalista otetaan mukaan positiiviset asiat mukaan saarelle, eli meidän laadukas hyökkäämisemme ja aggressiivinen prässipelaaminen, päävalmentaja lisää.

HJK ja Åland United ovat kohdanneet tämän kauden Kansallisessa Liigassa kahdesti. Keväällä HJK haki pisteet Ahvenanmaalta lukemin 2–1, mutta Bolt Arenalla Åland United oli parempi maalein 4–1.

– Åland on vahva vastaisku- sekä erikoistilannejoukkue, joten meille on tärkeää huomioida tasapaino ja onnistua estämään nopeita etenemisiä. Sekä tietysti olla valmiina, kun heillä on erikoistilanne päällä.

HJK matkusti Ahvenanmaalle tiistaina. Peli pelataan keskiviikkona ja seuraava liigakoitos on edessä jo lauantaina Paloheinässä. Kuuteen päivään Klubi pelaa siis kolme peliä.

– Klubi tulee keskiviikkona olemaan äärimmäisen energinen ja valmiina taistelemaan tärkeistä pisteistä mitalitaisteluun, Heinonen lupaa.

HJK:n pelaajatilanne on edelleen varsin hyvä. Sivussa ovat pitkäaikaispotilaat Jasmin Mansaray, Veera Hellman ja Nelli Kalske sekä PK-35 Vantaassa lainalla oleva Ilona Walta.

– Liigassa haluamme niin kirkkaan mitalin kuin vaan mahdollista. Peli kerrallaan mennään eteenpäin ja jätetään kaikki kentälle. Kautta on pari viikkoa jäljellä ja hienoa, että pääsemme pelaamaan koko ajan panoksellisia pelejä, päävalmentaja sanoo.