Ei pisteitä tuomiseksi Kuopiosta

HJK kärsi sunnuntaina Kuopion Palloseuran vieraana 0–3-tappion.

Jasmin Mansaray -  HJK Helsinki. Photo: © Mira Lönnqvist

Ottelu alkoi varsin tasaisesti, eikä ensimmäisen vartin aikana nähty kummassakaan päässä huippuvaarallisia paikkoja. Ottelun avausmaali syntyi 17. minuutin kohdalla, kun KuPS:n Aino Krögerin keskitys painui HJK-puolustuksen kautta omaan maaliin.

Maalin jälkeen ote siirtyi kotijoukkueelle, mutta HJK puolusti hyvin ja maalipaikat olivat vähissä.

Jakson lopussa HJK:n Ria Karjalainen pääsi kahdesti maalipaikkaan, mutta ensimmäinen laukaus painui ohi ja toisen torjui maalivahti Emma Immonen. Toisessa päässä Emmaliina Tulkki oli lähellä maalintekoa, mutta nosto kaukaa painui hieman yli maalin.

Ottelun toisella jaksolla kotijoukkue KuPS oli pelissä selvästi niskan päällä. 2–0-osuma syntyi tunnin pelin jälkeen, kun KuPS eteni hyvin pallon kanssa ja Anni-Maija Kauppila viimeisteli varmasti läpiajonsa päätteeksi.

2–0-tilanteessa HJK ei saanut kunnollista kirivaihdetta päälle mitenkään ja KuPS pystyi kontrolloimaan peliä ja luomaan myös laukaisupaikkoja. HJK:n parhaaksi maalipaikaksi toisella jaksolla jäi Maaria Rothin pusku Ilona Wallan keskityksestä.

Pelin lopussa vielä Gentjana Rochi onnistui maalinteossa laukauksellaan boksin sisältä ja näin ottelun loppulukemat olivat kotijoukkueelle 3–0.

– Lukemat kertoo totuuden, emme olleet hyviä tänään. Pitää vielä videolta analysoida peliä, mutta kyllä KuPS oli tänään parempi, kapteeni Linda Ruutu sanoin pelin jälkeen.

– Tämä oli nyt yksi odotetun vaikea vieraspeli Kuopiossa, eikä tästä kannata nyt ottaa liikaa johtopäätöksiä tai laittaa päätä pensaaseen. Olemme olleet hyviä alkukaudesta ja ne hyvät asiat löydetään taas perjantain peliin, Ruutu jatkoi.

Päävalmentaja Jonne Kunnas myönsi myös KuPS:n paremmuuden sunnuntaina.

– KuPS oli tänään parempi, mutta pystymme huomattavasti parempaan. Tänään ei pystytty riittävän laadukkaasti vastaamaan omassa pallollisessa pelaamisessa, jolloin hyökkäykset jäivät liian lyhyiksi. Etenemistä puskettiin liikaa ja ylipäätään turhan paljon huonoja valintoja suhteessa tilanteeseen, Kunnas sanoi ottelun päätyttyä.

Sunnuntaina HJK:sta debytoi Kansallisessa Liigassa Sonja Hillberg, joka vaihdettiin kentälle toisella jaksolla.

HJK jatkaa pelejään ensi perjantaina, kun Bolt Arenalle saapuu vieraaksi PK-35 Vantaa.

Kokoonpano
Annika Laihanen
Maaria Roth
Mimmi Nurmela
Ella Burton
Linda Ruutu
Daniela Tolonen (85.Sonja Hillberg)
Katariina Kosola
Nea Lehtola
Vilma Hakala (66.Ilona Walta)
Ria Karjalaine
Veera Hellman (77.Silja Jaatinen)

KuPS – HJK 3-0 (1-0)
17. 1-0 oma maali
59. 2-0 Anni-Maija Kauppila
86. 3-0 Gentjana Rochi