Essi Sainio: ”Kaikki tunteet tulee löytymään pelistä”

Suomen Cup 2022 huipentuu sunnuntaina Olympiastadionilla pelattavaan finaaliin. Klubikapteeni Essi Sainio on valmis johdattamaan joukkueen stadionin nurmelle.

Essi Sainio - HJK Helsinki. Photo: © Mira Lönnqvist

Kokenut kapteeni Essi Sainio oli mukana nostamassa Suomen Cupin pokaalia HJK:n paidassa myös vuosina 2017 ja 2019. Kumpikin finaali on jäänyt elävästi mieleen.

– 2017 Myyrmäessä pelatusta finaalista olin itse kapteenina ja muistan, miten Ella Alakomi teki 1–0 maalin ja miten sitten vaan puolustettiin ja saatiin upea joukkuevoitto. 2019 finaalista päällimmäisenä mielessä on hetki, jolloin Rudi (Linda Ruutu) kapteenina tuli sanomaan, että nostetaan pokaali yhdessä, Sainio muistelee Cup-helmiä.

Tulevaan sunnuntaihin valmistautuessa ilmassa on Cupille ominaista jännitystä.

– Pidän Suomen Cupia spesiaalina kilpailuna ja Cup on aina Cup, mitä vaan voi käytä. Se pätee myös finaaliin. Kerrasta poikki luonne tuo tietynlaisen positiivisen jännitteen. Lisäksi Olympiastadion on juuri oikea paikka finaalille, en haluaisi pelata sitä missään muualla.

HJK varmisti hopeiset mitalinsa Kansallisesta Liigasta jo kuluneena viikonloppuna. Osalle pelaajista hopea oli ensimmäinen pääsarjatason mitali, ja päällimmäiseksi tunteeksi onkin jo vaihtunut ilo hyvästä kaudesta. Taskussa oleva hopea on kuitenkin kasvattanut nälkää tulevaan viikonloppuun.

– Olemme pelanneet hyvän kauden ja hopea on meille voitettu mitali. Olemme pelanneet tosi nousujohteisesti ja nyt voidaan lähteä matsiin rennoin mielin, mutta tosissaan ja nauttimaan siitä mitä osataan. Joukkue on ehdottomasti nälkäinen ja kultaa haetaan, Sainio painottaa.

HJK on kohdannut Åland Unitedin viime kuukausien aikana kolmesti. Kaksi otteluista on päättynyt tasalukemiin, yksi Klubin eduksi. Tiukat matsit antavat osviittaa myös Cupin finaalin luonteesta.

– Matista tulee varmasti vauhdikas ja varmaan aika kuuma. Ålandilla on tosi hyvä joukkue sekä tosi nopeita ja teknisesti hyviä pelaajia. Jokaisella kentän alueella tullaan vääntämään hyviä kaksinkamppailuja. Pelistä tulee löytymään kaikki tunteet ilosta pettymykseen, se on futiksen suola.

– Täytyy kuitenkin ajatella, että tämä on peli muiden joukossa ja tarkoitan tällä sitä, että mitään suuria taikatemppuja ei tarvitse tehdä, vaan luottaa omaan tekemiseen. Jokainen miettii missä itse on hyvä ja tekee niitä asioita kentällä niin paljon, kun vaan pystyy. Sillä on menestytty tähänkin asti ja tullaan menestymään jatkossakin. Isossa kuvassa pallokontrolli, monipuolinen murtautuminen ja vastaprässi ovat ne, millä haetaan pokaali kotiin, Sainio kiteyttää voiton avaimet.

Ottelu pelataan Olympiastadionilla klo 13 alkaen. Klubikapteeni toivoo stadionille kotipelin tunnelmaa.

– Toivon äänekästä Klubikannustusta stadionille! Tulkaa viettämään hienoa sunnuntaita ja nauttimaan tällaisesta erityisestä tapahtumasta, Sainio kutsuu.

Suomen Cupin finaali
Åland United vs HJK
Su 2.10. klo 13.00, Helsingin Olympiastadion
Ottelun liput myy Palloliitto