FC United Klubin vieraana lauantaina

HJK:n naisten joukkue saa lauantaina vieraita Pietarsaaresta. Sinivalkoiset kohtaavat FC Unitedin kotiottelussaan Töölön pallokentällä. Ottelu käynnistyy kello 16.
Vierasjoukkue FC United saapuu Bollikselle kolmen ottelun tappioputki niskassaan. Se on kohdannut viimeisissä otteluissaan PK-35 Vantaan, Åland Unitedin sekä FC Hongan. HJK:n jälkeen pietarsaarelaiset ovat kohdanneet yhteen putkeen neljä sarjaa selvästi johtavaa seuraa. Neljäntenä olevan HJK:n jälkeen seuraavana taulukossa sijaitsevalla Ilvekselle on lähes puolet vähemmän pisteitä, kuin Klubilla.
FC Unitedin kausi on ollut jokseenkin haastava. Ryhmä on sarjataulukossa toiseksi viimeisenä. Kärkinelikon ulkopuolella taistelu on kuitenkin erittäin kiivasta, sillä viidentenä sijaitsevan Ilveksen sekä sarjajumbo TPS:n välillä on vain kymmenen pistettä.
Kotijoukkue HJK:lla on taustallaan kuuden ottelun tappioton putki ja viimeisissä otteluissaan ryhmä on pystynyt parantamaan otteitaan peli toisensa jälkeen. Joukkue on vain neljän pisteen päässä kärkijoukkue FC Hongasta, joten myös taistelu mitalisijoista käy erittäin kuumana. 
Joukkueiden edellinen kohtaaminen Pietarsaaressa päättyi Klubin 0-2 – voittoon. Tuossa ottelussa HJK:lla oli paikkoja useampaankin maalin, mutta viimeistely ontui. HJK-kapteeni Heidi Lindström uskoo pietarsaarelaisten taistelevan isolla sydämellä, mutta luottaa oman joukkueen olevan kamppailun taitavampi osapuoli.
– Odotan meiltä pelaavaa taitofutista. Syöttötyöskentelymme on parantunut viime aikoina ja pelaamme jälleen paremmin joukkueena. Me prässätään paremmin joukkueena, eikä enää niin että yksi prässää ja muut katsovat, Lindström kertoo ryhmän edistymisestä.
Heidi Lindström uskoo joukkueen löytäneen jälleen peli-ilon sekä saaneen roppakaupalla itseluottamusta onnistumisista sekä hyvistä tuloksista.
– Me uskalletaan pelata enemmän, eikä pallo polttele jaloissa. Pelirohkeus ja itseluottamus on löytymässä. PK-35 – voitto oli tärkeä ja FC Honkaakin vastaan saatiin ihan hyvä tulos, vaikka harmittaakin ettei saatu voittoa, ”Heiska” sanoo.
HJK on pelannut tällä kaudella vasta kahdesti Töölön pallokentällä, mutta tulokset ovat olleet hyviä. Ensimmäisessä ottelussa kaatui Ilves, toisessa PK-35 Vantaa. Lindström uskoo, että kotikenttä tuo etua joukkueen peliin.
– Edellinen peli Pietarsaaressa oli melko pienellä kentällä. Bollis on hyvässä kunnossa oleva iso kenttä, jossa on tilaa liikutella palloa. Me ollaan odotettu täällä pelaamista ja luulen, että sillä on pientä henkistäkin merkitystä pelata Bolliksella. Olemme olleet vahvoja Töölössä pelatessa.
Lindström luottaa joukkueen omaan pelitapaan ja kertoo itseluottamuksen olevan korkealla. HJK haluaa voittaa lauantaina. Heidi ei usko kuitenkaan, että FC United luovuttaisi voittoa helpolla.
– Pietarsaari on taisteleva joukkue, mutta lähdemme hallitsemaan ottelua omalla pelillämme. 
HJK – FC United lauantaina 30.7. klo 16, Töölön pallokenttä. HUOM! Ottelulipulla ilmainen sisäänpääsy Sonera Stadiumin pohjoispäätyyn miesten otteluun HJK – IFK Mariehamn, joka alkaa kello 18.30. Naisten otteluun ilmainen sisäänpääsy HJK:n kausikortilla tai IFK Mariehamn-ottelulipulla.