HJK-Åland United lauantain kärkikamppailu

Ennakkoon ennätystasaiseksi povatun Naisten Liigan kärkipaikkoja kyttäävien seurojen taistelu, on varmasti yksi alkukauden kovimmista peleistä. Mitään ei ottelussa anneta ilmaiseksi, niin tärkeiksi lauantaina jaettavat pisteeet varmasti nousevat syksyllä sarjataulukkoa silmäiltäessä.

Molemmilla joukkueilla on alla vierasvoitot edellisistä peleistä. HJK murskasi vieraissa mestariehdokas Hongan selvin lukemin 0-4 tiistaina. Ottelu ratkesi käytännössä jo ensimmäisellä jaksolla kun Elina Syrjälä, Taru Laihanen ja Tiina Saario jokainen vuorollaan pöllyttivät espoolaisten verkkoa.
Åland United on saanut levätä hieman pidempään. Se haki pisteet viime lauantaina Kuopiosta maalein 0-2. Oman lisämausteensa Unitedin peliin tuo kokenut hyökkääjä Maiju Ruotsalainen. Hän palasi hiljattain talven kestäneeltä reissultaan Italiasta, jossa voitti mestaruuden ASD Torres Calcio Femminilen riveissä. HJK:ta vastaan hän saattaa jo olla mukana kentällä. 
Joukkueet kohtasivat edellisen kerran 10.4. Finnair Stadiumilla, Liigacupin finaalissa. Tuolloin HJK:n peli oli vauhdikkaampaa ja valmiimpaa kuin kilpasisarten. Loppuottelu päättyi helsinkiläisten pokaalin nosteluun. Lukemiin 3-0 päättyneen pelin maaleista vastasi Heidi Lindström kahdesti ja Sini Ihamäki osui kerran. Nyt Lindström on leikkausoperaation vaatineen reisivamman vuoksi sivussa.
HJK:n päävalmentaja Jutta Rautiainen odottaa peliä vesi kielellä.
Toivotamme Unitedin sydämellisesti tervetulleeksi. Kunnioitamme vastustajaa mutta emme pelkää heitä. Tosiasia kuitenkin on että heidän budjettinsakin on kolminkertainen meihin verrattuna.
Alkukauden haasteet ovat käännetty vahvuudeksi. Fiilis ja motivaatio on HJK:n ryhmässä huipussaan.
Meillä on ollut paljon vastoinkäymisiä poissaolojen myötä, mutta nuoremmat pelaajat ovat kantaneet vastuuta edellisissä peleissä todella hyvin. Nollapeli Honkaa vastaan osoitti myös että puolustuspelaamisemme on kehittynyt. 
Vastustajajoukkue on parantunut paljon keväästä mutta me olemme tehneet kovasti töitä, ja lauantai on kevätkauden osalta suuntaa antava. Maalipaikat on hyödynnettävä paremmalla prosentilla kuin aiemmin. Jos laitamme pallon paikoista verkkoon niin olemme vahvoilla.

HJK-Åland United Töölön Pallokenttä la 22.5. kello 14:00