HJK murskasi Åland Unitedin Liigacupin finaalissa

Hermostuneisuudesta  ja varovaisuudesta ei ollut tietoakaan, kun alkukauden kaksi ehdottomasti parasta joukkuetta kohtasivat aurinkoisella Finnair Stadiumilla Liigacupin finaalissa. Panoksena maineen ja kunnian lisäksi, oli voittajalle tarjolla ollut suurempi rahapalkinto.

Ottelun ensimmäinen maalipaikka tuli 4. minuutin kohdalla kun Unitedin Jaana Lyytikäinen pääsi vastaiskun päätteeksi vasemmalta puolittain karkuun. Veto lähti rangaistusalueen rajalta mutta kokenut Petra Häkkinen HJK:n maalilla koppasi varmasti pallon syliinsä takakulmasta.
Pallonhallinta pysyi jatkossa HJK:lla ja vaarallisimmat tilanteet nähtiin ahvenanmaalaisten päädyssä.
Kun peliä oli pelattu noin vartti, Heidi Lindström puski pallon poikkipuuhun kulmapotkun jälkitilanteesta.
Kymmenen minuuttia myöhemmin hienon syöttökuvion päätteeksi, HJK sai jälleen kulmapotkun. Korkeimmalle nousi taas Lindström, eikä tällä kertaa erehtynyt. Lukemat 1-0 HJK:lle. Se oli myös ottelun taukotilanne.
Toinen jakso alkoi HJK:n painostuksella, Unitedin keskittyessä lähinnä puolustamiseen ja satunnaisten vastaiskujen kehittelyyn. Pelikello näytti 52. minuuttia kun vaihdosta kentälle tullut Sini Ihamäki tuikkasi lähietäisyydeltä pallon verkkoon, niinikään kulmapotkun jälkitilanteesta.
Viisi minuuttia myöhemmin Heidi Lindström tyylitteli toisen osumansa ja herkkäkorvaisimmat paikallaolijat saattoivat kuulla vastustajan selkärankojen katkeilevan.
Selvistä johtolukemista huolimatta HJK ei jatkossakaan sortunut peruutteluun, vaan haki aktiivisesti lisäosumia. Helsinkiläiset olivat tänään vastustajaansa kaikessa edellä, syöttöpeli kulki mallikkaasti ja hyökkäyksiin lähtö oli suoraviivaista. Ainoastaan epäonni viimeistelyssä, ja Unitedin maalivahdin Emelie Karströmin muutama hyvä torjunta, pelastivat ahvenanmaalaiset enemmiltä takaiskuilta.
Kultamitalistien kokoonpano:

1. Petra Häkkinen

3. Minna Tuominen -> 76′  16. Lila Räihälä