HJK:lle vahvistuksia USA:sta

Ludemannin pelipaikka on toppari, ja Rose on hyökkääjä. Ludemann oli myös viimeiset kaksi vuotta joukkueensa kapteeni. Hänet on myös valittu lukuisia kertoja oman yliopistosarjansa tähdistöjoukkueeseen.

Rose puolestaan on ollut joukkueensa paras maalintekijä 2009-2012 ja sarjan paras maalintekijä 2012. Myös hänet on valittu yliopistosarjan tähdistöjoukkueeseen.

Päävalmentaja Maria Virolainen kertoo, että siirron taustalla oli pelaajien suomalainen valmentaja.

– Mika Elovaara on ollut joukkueen kakkosvalmentaja viimeiset neljä vuotta. Hänen kauttaan tuli tiedustelu, että olisimmeko kiinnostuneita näistä pelaajista. Olen keskustellut paljon Mikan kanssa, ja nähnyt molemmista pelaajista paljon videoklippejä. Näiden tietojen perusteella olen vakuuttunut, että Ludemann ja Rose vahvistavat joukkuettamme. Ludemann on isokokoinen, hyvä pääpelaaja, joka avaa peliä sujuvasti. Rose puolestaan on pieni ja nopea, hyvä maalintekijä.

Virolainen kaipaa vielä ryhmäänsä muutamaa pelaajaa.

– Näiden vahvistusten myötä meillä on 16 kenttäpelaajaa. Tavoitteena on, että ryhmään saataisiin vielä pari hyvää laatupelaajaa.

HJK:n uudet vahvistukset ovat lähettäneet jo viestin uuteen seuraansa. Ludemann odottaa uutta haastetta Klubissa.

– Olen erittäin innoissani tehdessäni sopimuksen HJK:n kanssa kaudelle 2013. Teen kaikkeni kentällä ja kentän ulkopuolella lunastaakseni legendaarisen seuran meille asettamat odotukset. Valmentaja Maria Virolainen on ollut erittäin ystävällinen ja avulias saattaessamme neuvotteluja loppuun.

Rose on samaa mieltä pelikaverinsa kanssa ja odottaa peliuransa jatkumista Atlantin toisella puolella.

– Olen pelannut jalkapalloa viisivuotiaasta, enkä koskaan ajatellut, kuinka pitkälle se voisi johtaa. Tuntuu hienolta, että jatkan nyt jalkapallouraani Euroopassa. Annan kaikkeni vastatakseni uusien valmentajieni ja joukkuekavereideni odotuksiin, Rose lopettaa.

Juttu pelaajasiirrosta University of Northern Carolina at Wilmingtonin kotisivuilla.