Klubille hieno vierasvoitto HPS:sta

HJK kaatoi lauantaina vieraskentällä HPS:n maalein 3–0. Voiton myötä Klubi on varmasti mitaleilla tämän kauden Kansallisessa Liigassa.

Leonie Pankratz - HJK Helsinki. Photo: © Mira Lönnqvist

Peli alkoi varsin tasaisissa merkeissä ja pelin alussa mentiin vauhdikkaasti päästä päähän. Ensimmäisen hyvän maalipaikan sai HPS, mutta Oona Jääskeläinen laukoi hyvästä paikasta ohi maalin. Klubista parhaat paikat saivat vartin kohdalla Ilona Walta ja Veera Hellman, joiden puskut kuitenkin maalivahti Jessica Kiviaho torjui.

Pikkuhiljaa pelin hallinta siirtyi yhä enemmän HJK:lle, mutta kotijoukkue HPS puolusti hyvin, eikä huippuvaarallisia maalipaikkoja juurikaan enää syntynyt. Näin tauolle mentiin maalittomassa tasatilanteessa.

Jälkimmäinen 45-minuuttinen oli vahvaa pelaamista Klubilta ja heti ensimmäisestä minuutista lähtien se loi vahvaa painetta HPS:n maalille. Pelin avausmaali syntyi 52. minuutin kohdalla, kun Oona Sevenius laukoi pallon maaliin kulmapotkun jälkitilanteesta.

1–0-tilanteessa HJK vyörytti edelleen vahvasti ja loi useita hyviä hyökkäyksiä ja vaarallisia maalipaikkoja. 2–0-osuma syntyi 73. minuutilla, kun Essi Sainio laukoi pienestä kulmasta pallon maaliin. Laukaus otti kimmokkeen puolustajasta ja maali merkittiin lopulta omaksi maaliksi.

Pelin lopussa Klubi onnistui vielä kertaalleen, kun Sainion keskitys tavoitti Leonie Pankratzin, joka sijoitti pallon varmasti maalin alakulmaan.

HPS:lla oli toisella jaksolla muutama vaarallisen oloinen hässäkkä HJK:n boksissa, mutta muuten Klubin puolusti hyvin ja piti jälleen nollan omassa päässään.

Voitolla HJK karisti kolmantena olevan Åland Unitedin ja neljäntenä olevan PK-35 Vantaan yhdeksän pisteen päähän. Näin ollen HJK on varmasti mitaleilla tämän kauden Kansallisessa Liigassa.

HJK kohtaa seuraavaksi ensi lauantaina PK-35 Vantaan Bolt Arenalla kello 17.00. Pistekin tästä pelistä varmistaa HJK:lle vähintään hopeiset mitalit tämän kauden Kansallisesta Liigasta.

– Ensimmäinen jakson oli tänään vähän hankala, mutta paransimme hyvin toiselle jaksolle. Peli meni vähän puskemiseksi siinä ekalla jaksolla, emmekä pystyneet riittävän laadukkaasti vaihtamaan hyökätessä kaistaa tai rytmittämään hyökkäämistämme. Toki kunnia myös HPS:lle, joka pelasi hyvin avausjakson, päävalmentaja Jonne Kunnas sanoin pelin jälkeen.

– Toisella jaksolla paransimme monessa asiassa ja peli oli hyvin meidän hallinnassamme. Meidän pelaajiltamme tosi ammattimainen esitys tänään loppuun asti. Tästä on hyvä jatkaa, Kunnas jatkoi.

HPS – HJK 0–3 (0–0)
52. 0–1 Oone Sevenius
73. 0–2 Oma maali
87. 0–3 Leonie Pankratz