Lauantaina HPS-HJK Paloheinässä

HJK kohtaa lauantaina Kansallisen Liigan runkosarjan päätöskierroksella Helsingin Palloseuran.

Linda Sällström - HJK Helsinki. Photo: © Mira Lönnvist

Klubi lähtee lauantaina HPS-peliin hyvistä asetelmista, sillä edellisistä neljästä pelistä Klubi on voittanut kolme ja pelannut kerran tasan.

Klubi on sarjataulukossa neljäntenä. Pisteitä sillä on 17 pelistä 27. Klubin yläpuolella ovat KuPS, TiPS ja Åland United.

Lauantain vastustaja HPS on sarjataulukossa toiseksi viimeisenä 14 pisteellään. Karsijan paikalla oleva HPS kuitenkin jahtaa kovaa vauhtia neljän pisteen päässä olevia Ilvestä ja PK-35:sta.

Runkosarjan jälkeen liiga jakaantuu ylä- ja alaloppusarjaan, jossa pisteet jäävät voimaan runkosarjasta. Yläloppusarjaan pääsee mukaan kuusi parasta joukkuetta. HJK on varmuudella runkosarjassa neljäs.

Viime viikonloppuna HJK voitti kotikentällään Ilveksen maalein 3–0.

– Se oli meiltä tosi hyvä peli, jossa pääsimme toteuttamaan meidän monipuolista hyökkäyspelaamistamme, edelleen Jonne Kunnasta sijaistava Arttu Heinonen kertaa.

– Olemme nyt tällä viikolla jatkaneet tämän asian vahvistamista ja odotan innolla, että pääsemme mittamaan taas omaa tasoamme Hopsia vastaan, Heinonen jatkaa.

Keväällä HJK ja HPS kohtasivat Bolt Arenalla. Silloin HPS oli vahvempi ja nappasi voiton lukemin 2–0.

– Kova taistelu on taas odotettavissa pisteistä. Edellinen peli Hopsia vastaan on hyvin muistissa ja lähdemme äärimmäisen nälkäisinä taistelemaan pisteistä ja jatkamaan meidän hyviä esityksiä, Heinonen painottaa.

HPS:ssa on lainalla kolme pelaajaa Klubista: Ella Pesonen, Nea Silvola ja Daniela Tolonen. Kolmikko ei kuitenkaan ole edustuskelpoinen lauantain HJK-pelissä.

– Nämä kolme pelaajaa pelaavat nyt myös kauden loppuun HPS:ssa. Meillä pelaajatilanne on varsin hyvä ja lauantaina saamme kentälle jälleen hyvän kokoonpanon, Heinonen toteaa.

HPS ja HJK kohtaavat lauantaina Paloheinässä kello 17.00.