Mestarisuosikit kohtaavat Cupin 2. kierroksella

HJK:n naisten joukkue ottaa ensiaskeleensa Suomen Cupissa keskiviikkona. Joukkue kohtaa hallitsevan Liiga- sekä Suomen Cup-mestarin PK-35 Vantaan Töölön pallokentällä. Kamppailu on Suomen Cupin toisen kierroksen ottelu, josta voittajajoukkue jatkaa kolmannelle kierrokselle ja kohtaa PEPO:n. Toisen kierroksen selvittänyt joukkue joutuu taistelemaan vielä kolme ottelua, ennen finaaliin yltämistä. Cupin loppuottelu pelataan 30.9. Sonera Stadiumilla.
 

Keskiviikon kotijoukkue HJK on saavuttanut vaihtelevia tuloksia liigassa. Alkukausi on sujunut tappioitta, mutta parhaat esitykset ovat antaneet vielä odottaa itseään. Liigacup-voittaja HJK:lla on liigassa allaan kaksi voittoa, sekä tasapeli Ilvestä vastaan viime lauantailta. 

HJK ja PK-35 Vantaa kohtasivat kertaalleen jo Liigacupissa, jolloin Klubi oli parempi luvuin 3-0. Liigassa PK-35 on kuitenkin totuttuun tapaan höyryjyrännyt vastustajansa ja ryhmä on liigan kärjessä kolmella voitollaan.

HJK-hyökkääjä Jaana Lyytikäinen on toistaiseksi joutunut katsomaan otteluja katsomon puolelta ja paraneminen loukkaantumisesta ottanee vielä hetken aikaa. 

– Hirveä into on päästä jo kehiin, mutta lupaa ei ole vielä tullut, Jaana kertoo. 

Lyytikäinen edusti viime kauden mestarijoukkuetta ja päätyi kauden kynnykselle valitsemaan HJK:n. Hyökkääjä uskoo joukkueen pystyvän voittoon PK-35:stä. 

– Hyvältä peli on näyttänyt, meillä on taitava joukkue. Kauden mittaan varmaan vielä paranee paljon. Paikkoja ollaan pystytty luomaan hyvin, mutta maaleja pitäisi saada enemmän. Harkoissa on ollut hyvä tunnelma ja iloinen meininki, Lyytikäinen kuvailee HJK:ta. 

HJK putosi viime kaudella turnauksesta juuri PK-35 Vantaata vastaan. PK-35 eteni lopulta Cupin voittoon kaatamalla Ilveksen finaalissa. Jaana Lyytikäinen arvelee, että Klubilla on erityistä näytönhalua PK-35:ttä vastaan.

– Keskinäisiä pelejä kun vertaa, niin tosi kova taistelu on ollut viime peleissä. Viime vuonna voitto meni PK-35:lle meni mutta kova taistelu oli Klubilta. Viime talven juttuihin ei kannata liikaa tuijotella. Vasta liigassa näkee miten jengit on tehnyt töitä, Lyytikäinen viittaa HJK:n voittoon PK-35:stä Liigacupissa.  
  • Aika yllättävä, että PK-35 sattui jo tässä vaiheessa Cupia. Mutta, näillä mennään, miten arpa on heitetty. Onhan siinä tietysti sellainenkin, että molemmat joukkueet ovat mestarisuosikkeja, mutta kyllä siellä on vielä muitakin kovia joukkueita turnauksessa.

HJK – PK-35 Vantaa ke 2.5. klo 18, Töölön pallokenttä.