Oona Sevenius siirtyy AC Milaniin

Oona Sevenius (s.2004) jatkaa uraansa Italian Serie A:ssa pelaavassa AC Milanissa.

Oona Sevenius - HJK Helsinki. Photo: © Mira Lönnqvist

Rajamäen Kehityksen ja NJS:n riveissä juniorina pelannut Oona Sevenius pelasi kaudet 2020 ja 2021 PK-35 Vantaassa Kansallista Liigaa. Kaudeksi 2022 Sevenius siirtyi HJK:hon, jossa hän teki lopullisen läpimurron liigan tähtipelaajien joukkoon. Menneellä kaudella Sevenius oli Klubin paras maalintekijä 16 osumallaan.

– Viime kaudesta HJK:n paidassa jäi hyvä fiilis itselle. Totta kai tuplahopeasta jäi varmaan kaikille vähän hampaankoloon, mutta kauteen voi olla silti tosi tyytyväinen. Klubin tarjoamat olosuhteet, valmennus ja ympärillä olevat pelaajat mahdollistivat kehittymiseni monella osa-alueella. Klubissa minua rohkaistiin käyttämään omia vahvuuksiani ja yhdessä valmennuksen kanssa hioimme niitä jatkuvasti paremmiksi. Kaikki tämä toiminta ammattimaisessa ympäristössä valmisti minua ottamaan seuraavan askeleen, Sevenius kiittelee.

– Iso kiitos valmentajille, pelaajille ja muille taustahenkilöille. Suuri kiitos myös kärsivällisyydestä odottaa päätöstäni jatkon suhteen, ilman mitään painostusta, Italiaan tammikuun alussa muuttanut hyökkääjä lisää.

–  Haluan myös kiittää myös kouluani, Pohjois-Haagan Yhteiskoulua (PHYK), tuesta ja joustavuudesta asioiden hoitamisen suhteen.

AC Milan on italialainen suurseura. Serie A on tällä hetkellä talvitauolla ja pelit jatkuvat tammikuun puolivälissä. Sarjataulukossa AC Milan on tällä hetkellä viidentenä.

– Urani jatkuu nyt Italiassa AC Milanin paidassa. Tämä oli hieno mahdollisuus, johon en voinut olla tarttumatta. On mahtavaa päästä kehittymään AC Milanin tarjoamassa ympäristössä. Lähden tekemään paljon töitä ja imemään kaiken opin. Tulen varmasti kehittymään pelaajana ja kasvamaan ihmisenä. Ajattelen niin, että huipulle halutessaan on uskallettava ottaa myös riskejä, Sevenius kertoo.

Viimeisen neljän vuoden aikana HJK:sta ovat siirtyneet ulkomaille Eveliina Summanen, Anna Auvinen, Jutta Rantala, Anna Koivunen, Katariina Kosola, Nea Lehtola ja nyt siis Sevenius.

– Oona on tehnyt koko ikänsä valtavasti ja päämäärätietoisesti töitä kehittyäkseen pelaajana. Sinänsä tämä siirto oli näin looginen jatkumo Oonan uralle ja olemme kaikki iloisia, että pääsimme Oonan kanssa tekemään töitä HJK:ssa, HJK:n huippuvaiheen päällikkö Joonas Sarelius toteaa ja jatkaa:

– Toivottavasti tämä antaa uskoa myös muille nuorille pelaajille, että Suomesta voi ponnistaa pitkälle. Ilmaiseksi se ei tule, vaan töitä pitää tehdä vuosien ajan joka päivä sitoutuneesti ja laittaa kaikkensa likoon futikseen. Onnittelut vielä Oonalle ja hänen taustajoukoilleen siirrosta, valtavasti tsemppiä Italian valloitukseen!