Rautiainen tuomitsee Liigacup-aikataulun: “Ei järjen häivää”

HJK kohtaa Liigacupin välierässä Kokkola F10:n. Ottelu pelataan tulevana viikonloppuna 10.3. lauantaina ja 11.3. sunnuntaina. Molemmat osaottelut pelataan Kokkolan Kipparihallissa. Ensimmäinen osa lauantaina pelataan klo 16.30 ja sunnuntaina ottelu alkaa kello 14.

Klubi eteni välieriin voittamalla oman lohkonsa molemmat ottelut. Ensimmäinen vastustaja Honka kaatui luvuin 4-1 ja toisen ottelun vastustaja PK-35 Vantaa selätettiin puhtaasti numeroin 0-3. Kokkola F10 selvitti tiensä oman lohkonsa kakkoseksi voittamalla Porin Nice Futiksen 1-8 ja häviämällä Ilvekselle 2-0. Toisen lohkon voittaja Ilves kohtaa Hongan.

Naisten joukkueen päävalmentaja Jutta Rautiainen kokee, että Kokkola F10 on saanut kasattua tänä vuonna hyvän joukkueen. Rautiainen povaa KF10:stä jopa mahdollista yllättäjää tulevalle liigakaudelle.

– Kokkola tulee olemaan yllätyskortti tässä kisassa. Heillä on paljon nuorisomaajoukkueen pelaajia ja tietty Emmi Alanen, jonka tunnen viime kaudelta. Kovat odotukset heilläkin on tälle kaudelle. Saadaan varmaan hyvät harjoituspelit viikonloppuna, Rautiainen arvelee.

Alkukauden hyvät tulokset ovat olleet HJK:n ystäville erittäin rohkaisevia, mutta valmentajan mielestä niiden perusteella ei voi vielä tehdä mitään johtopäätöksiä.

– Joukkueet voivat muuttua vielä jonkin verran ja aina voi tulla loukkaantumisia. Kenellekään ei ole niin laajat ringit, että ne kestäisivät paljon loukkaantumisia.

Liigacupin välierien aikataulukaan ei aiheuta päävalmentajassa riemun kiljahduksia – tuomio on murskaava.

– Aivan naurettava juttu, ei järjen häivää. Ilman muuta olisi voitu pelata toinen ottelu viikkoa myöhemmin. En ymmärrä, että miksi nämä ottelut pelataan peräkkäisinä päivinä.

– Emme nähneet mitään järkeä siinä, että menisimme ensin lauantaina Kokkolaan ja palaisimme heti Helsinkiin pelaamaan ottelun sunnuntaina, Jutta kertoo tilanteesta.

La 10.3. KF10 – HJK klo 16.30 Kipparihalli, Kokkola

Su. 11.3. HJK – KF10 klo 14.00 Kipparihalli, Kokkola