Suomen Cup alkaa, KTP vieraaksi Taliin

HJK avaa kilpailukautensa tulevana lauantaina, kun Suomen Cupissa vastaan asettuu KTP.

HJK-KTP - HJK Helsinki. Photo: @ Mira Lönnqvist

Naisten Suomen Cupissa joukkueet ovat jaettu neljään kolmen joukkueen lohkoon, jossa pelataan yksinkertainen sarja. Jokaisen lohkon kaksi parasta etenevät puolivälieriin. HJK:n kanssa samassa lohkossa pelaavat PK-35 Helsinki sekä tulevana lauantaina vastaan asettuva KTP.

Klubi on pelannut alkuvuoden aikana kaksi harjoituspeliä. Ensimmäisessä kaatui TiPS maalein 4–2 ja toisessa NJS huimin 8–0 lukemin.

– Peleissä on ollut paljon hyvää. Olemme saaneet pelaamisessamme eteenpäin haluttuja asioita. Nyt viime viikot on keskitytty maalintekopaikkojen luomiseen eri alueilta, on sitten vastassa matalampi blokki tai prässi ylempänä. Nyt lauantaina meillä on taas hyvä sauma nähdä missä mennään pelaamisemme suhteen, päävalmentaja Jonne Kunnas summaa.

Lauantain vastustaja KTP nousi täksi kaudeksi Kakkoseen. Oman Kolmosen lohkonsa KTP voitti ylivoimaisesti ja kukisti karsinnoissa LaPa-95:n.

HJK ja KTP ovat toisille varsin tuttuja, sillä joukkueet ovat kohdanneet Suomen Cupissa kahtena edelliskautena. Kaudella 2019 HJK voitti pelin 3–1, viime vuonna lukemin 9–0.

– Vaikka välissä on pari sarjaporrasta, ei ole mitään varaa aliarvioimiseen. KTP pelasi vakuuttavan kauden viime vuonna ja nousi Kakkoseen, ja täksi kaudeksi joukkue on vahvistunut. Vastassa on parina viime vuonna ollut hyvin organisoitu joukkue ja sitä on odotettavissa myös lauantaina, Kunnas pohtii.

Lauantain Suomen Cupin pelin myötä Klubi avaa näin kilpailukautensa vuoden 2021 osalta.

– Tämä on ehdottomasti hieno asia, että päästään pelaamaan pisteistä. Kiva aloittaa nyt nämä kilpailulliset pelit, joissa selkeä panos mukana, päävalmentaja toteaa.

HJK:lta sivussa lauantaina ovat varmuudella Essi Sainio, Roosa Tuominen, Sonja Hillberg, Linda Räisänen sekä Elisa Ylistö.

– Terveystilanne on nyt mennyt vähän parempaan suuntaan ja saamme muutaman pelaajan mukaan, jotka olivat sivussa tammikuun peleistä, Kunnas kertoo.

HJK ja KTP kohtaavat lauantaina kello 18.30 Talin jalkapallohallissa. Koronarajoitusten takia otteluun ei oteta yleisöä. Matsia voi seurata suorana HJK TV:n striimin kautta tästä.