HJK ja nuori maalivahti sopimukseen

HJK ja aamun lehdistötilaisuudessa jo esitelty ruotsalaismaalivahti Jakob Tånnander ovat tehneet 1+1-vuotisen sopimuksen.

Jakob Tånnander - HJK Helsinki

Tiistai-illalla myöhään varmistui HJK:n ja Jakob Tånnanderin, 19, sopimus. Tånnander lennätettiin vielä yöllä Helsinkiin ja heti aamulla suoraan median eteen muiden Bolt Arenan lehdistötilaisuudessa esiteltävien uusien pelaajien joukkoon. 

– Tuntuu tosi hyvältä tulla tänne. HJK on iso seura ja uskon, että tämä on minulle erinomainen ympäristö kehittyä pelaajana, kertoo Jakob Tånnander.

– Tavoitteeni kaudelle on auttaa joukkuetta voittamaan mestaruus ja tietysti kehittyä itse. Toivon myös, että pääsen pelaamaan mahdollisimman monta ottelua, Tånnander jatkaa.

Lehdistötilaisuudessa muistutettiin Tånnanderia Suomen ja Ruotsin kovasta kilpailusta urheilussa ja kysyttiin, miltä hänestä nyt tuntuu pelata suomalaisjoukkueessa.

– Suomen ja Ruotsin kilpailu on kovaa, mutta se koskee lähinnä jääkiekkoa. Olen kotoisin Etelä-Ruotsista enkä juurikaan seuraa jääkiekkoa, joten eiköhän tämä hyvin mene, naurahti Tånnander.

Pituudeltaan 195-senttinen Jakob Tånnander on Malmö FF:n kasvatti. Hän on pelannut Malmön akatemiajoukkueissa sekä lainalla Lunds BK:ssa Ruotsin kolmannella sarjatasolla. Hän on myös kuulunut Ruotsin nuorisomaajoukkueiden pelaajarinkiin.

Jakob Tånnander
Maalivahti
10.8.2000, Dalby, Ruotsi
Pituus 195 cm
Paino 80 kg