HJK Klubi 04 haastaa tänään Cupissa Gnistanin

Nollanelosen päävalmentaja Miika Nuutinen: ”Ylemmän sarjatason joukkue tuo vähän erilaista virinää valmistautumiseen.”

Erikson Carlos - HJK Klubi 04. Photo: @ Mira Lönnqvist
Erikson Carlos ja koko HJK Klubi 04 ovat hyökänneet alkukauden peleissä tehokkaasti.

HJK Klubi 04 vs IF Gnistan
Ke 4.5.2022 klo 18:30
Suomen Cup – Bolt Arena

HJK Klubi 04 kohtaa Suomen Cupin neljännellä kierroksella toisen helsinkiläisjoukkueen, Ykkösessä pelaavan IF Gnistanin. Ottelun voittaja etenee Cupin viidennelle kierrokselle 32 parhaan joukkoon.

Molemmat joukkueet aloittivat Cup-urakkansa kolmannella kierroksella: Klubi pudotti jatkosta EPS/I:n lukemin 8–1, ja Gnistan kaatoi Grankulla IFK:n 1–0.

Kakkosen B-lohkon kärkipaikkaa hallussaan pitävä HJK Klubi 04 on aloittanut kautensa mallikkaasti: kaksi voittoa ja tasapeli ovat kerryttäneet pistesaldoa seitsemällä. Nollanelonen on onnistunut maalinteossa kahdeksan kertaa, ja onnistumisia on tullut laajalla rintamalla – jokainen maali on merkitty eri pelaajan nimiin.

Myös Gnistan on pelannut alkukauden aikana kolme sarjaottelua, ja joukkue on viidellä pisteellään Ykkösen sarjataulukon toisella sijalla. HJK Klubi 04:n päävalmentaja Miika Nuutinen tietää, että Gnistan on laadukas vastustaja.

– Odotetaan laadukasta ja hyvin organisoitua vastustajaa. Heillä on varmasti halu ottaa peli kontrolliin pallonhallinnalla. Toisaalta he pystyvät hyvien hyökkäyspään yksilöiden ansiosta hyökkäämään erilaisilla rytmeillä. Meidän pitää parantaa puolustuspelaamista eri korkeuksilla ja pystyä sitä kautta pitämään Gnistan pois maalipaikoilta sekä saamaan pallonriistoja hyvillä alueilla, ennakoi Nuutinen.

Lähtökohtaisesti kovatasoisemman joukkueen kohtaaminen sekä cup-formaatti tuovat pientä lisävipinää joukkueen valmistautumiseen.

– Pelaajilla on takana vapaa viikonloppu hektisen kauden aloituksen jälkeen. Tänään analysoidaan vielä perjantain Ilves-Kissat-ottelun tärkeimmät opit mukaan ja valmistaudutaan huomiseen peliin.

– Totta kai jokaista peliä lähdetään voittamaan, ja vastustaja tutkitaan samalla tavalla kuin sarjapeleissäkin, eli siinä mielessä lähdetään samalla tavalla liikenteeseen. Koska ottelu pelataan kuitenkin ratkaisuun asti, voi se tuoda peliin tilanteita, joissa on erilainen konteksti. Pelaajat täytyy valmistaa siihen. Ylemmän sarjatason joukkue tuo vähän erilaista virinää valmistautumiseen, varsinkin pelaajille.

Nollanelosen terveystilanne on hyvä, vaikka Luigi Morães joutuukin todennäköisesti pidemmälle huilille loukkaannuttuaan edellisessä ottelussa. Hänen lisäkseen sivussa ovat varmuudella Santeri Silander sekä Liam Möller, jotka tekevät paluutaan loukkaantumisten jäljiltä.

Bolt Arenalla pelattava ottelu näkyy suorana lähetyksenä Ruudussa.