HJK Klubi 04 haluaa jatkaa voittoputkeaan

Sunnuntaina 3-1 vierasvoiton FC Espoosta ottanut HJK Klubi 04 yrittää kasvattaa voittoputkeaan. Perjantaina 7.8.2020 klo 18.30 Bolt Arenalla tulee vastaan GriFK.

Joonas Rantanen - HJK Klubi 04. Photo: © Jussi Eskola
Joonas Rantanen

Poikkeuksellisen koronavuoden aikana Kakkosessa pelataan ns. paikalliskierroksia. Tämän seurauksena tietyt vastustajat, kuten juuri GrIFK, kohdataan kauden aikana kolme kertaa. Ensimmäinen, reilu kolme viikkoa sitten Kauniaisissa pelattu keskinäinen kohtaaminen päättyi klubilaisten 8–2-murskavoittoon. 

GrIFK aloitti kautensa erittäin heikosti. Viime kierroksilla joukkue on kuitenkin onnistunut muuttamaan kurssia: tappio nollaneloselle oli joukkueelle herätys. Ensiksi joukkue ylsi 2–2-vierastasapeliin TPV:tä vastaan, ja viime sunnuntaina joukkue kukisti Atlantis FC:n peräti 5–1. Tällä hetkellä GrIFK on sarjassa seitsemän sarjakierroksen jälkeen seitsemäntenä seitsemällä pisteellä. Putoamisviivaan on tosin vain kaksi pistettä. Joukkueen paras maalintekijä on ollut Daniel Langhoff seitsemällä osumalla. 

GrIFK:n valmentajana toimii HJK-legenda Jari ”Euffa” Europaeus, joka on HJK:n Hall of Fame -pelaaja nro 10. Toinen klubitaustainen vihreäpaita on HJK:n Akatemian kasvatti ja entinen HJK Klubi 04:n pelaaja Juha Hakola, joka liittyi Graniin kesäkuun alussa. Hakola oli vielä viime kaudella voittamassa FC Hongan riveissä Veikkausliigapronssia. 

Päävalmentaja Joonas Rantanen odottaa joukkueen hyvän vireen jatkuvan perjantaina.

– Meidän peruspelaamisemme on tällä hetkellä hyvällä tasolla. Näin voimme keskittyä tiettyjen puolustus- ja hyökkäyspelin yksityiskohtien hiomiseen. Jos nostan yhden asian esiin, niin mainitsen kollektiivisen puolustuspelaamisen. Meidän pitää pystyä tekemään se nykyistä paremmin. Teema sopii siinäkin mielessä hyvin, että me emme voi olla millään tasolla muistella edellistä GrIFK-otteluamme. Klisettä käyttääkseni perjantaina on uusi peli. Toivottavasti hyvä sellainen, Rantanen päättää.