HJK Klubi 04:n kausi käynnistyy lauantaina – “Lupaamme olla Ykkösen viihdyttävin joukkue”

HJK Klubi 04 kohtaa Ykkösen avausmatsissa FC Jazzin Bolt Arenalla lauantaina kello 19.

Emil Ingman, Otto Hannula ja Ville Vuorinen juhlivat maalia EIF:ää vastaan Liigacupissa.

Uudessa Ykkösessä (kolmanneksi korkein sarjataso) pelaa tällä kaudella 12 joukkuetta. Sarjan joukkueet ovat ympäri Suomea, joten reissupelejäkin on luvassa esimerkiksi Rovaniemelle, Ouluun ja Vaasaan.

Ykkösessä pelataan aluksi kaksinkertainen runkosarja (22 kierrosta). Tämän jälkeen jakaannutaan pelaamaan ylempää (1.–6. sijoittuneet) ja alempaa (7.–12. sijoittuneet) jatkosarjaa, joissa kuusi joukkuetta pelaa yksinkertaisen sarjan – runkosarjassa kerätyt pisteet säilyvät. Sarjassa pelataan siis yhteensä 27 ottelua, minkä päätteeksi:

  • Sarjan voittaja nousee Ykkösliigaan
  • Toiseksi sijoittunut joukkue karsii Ykkösliiga-paikasta (kaksiosainen karsinta Ykkösliigassa yhdeksänneksi sijoittunutta vastaan)
  • 11. ja 12. sijoittuneet putoavat Kakkoseen

HJK Klubi 04:n harjoituskausi on sujunut hyvin. “Nollanelonen” pelasi tasapelin Ykkösliigan PK-35:tä vastaan. Lisäksi voitot tulivat SalPasta (Ykkösliiga), NJS:stä (Kakkonen), PPJ:stä (Kakkonen), KäPasta (Ykkösliiga) ja JäPSistä (Ykkösliiga). Klubi 04:n miehistö kaatoi myös Liigacupissa Veikkausliigan EIF:n. Preseasonin ainoat tappiot tulivat liigajoukkueille eli Gnistanille sekä Liigacupissa FC Lahdelle.

– Vihdoin ja viimein maailman pisin preseason on ohi, ja on kyllä todella siistiä päästä pelaamaan pisteistä. Joukkue odottaa todella innolla pelaamista kotiyleisön edessä. Lupaamme olla Ykkösen viihdyttävin joukkue. Laitetaan kansa viihtymään, HJK Klubi 04:n päävalmentaja Aleksi Lalli sanoo.

HJK Klubi 04:n päävalmentaja Aleksi Lalli

Ykkösessä Klubi 04:n lisäksi ovat Atlantis, FC Vaajakoski, EPS, OLS, PKKU, JJK, KPV, RoPS, VIFK, KuPS Akatemia sekä avauskierroksella vastaan tuleva FC Jazz.

– Uskon, että OLS on myös hyvä akatemiajoukkue. Atlantis sattaa olla vahva, ja heitä vastaan meillä on ollut aiempina vuosina kovia matseja. Kaiken kaikkiaan tosi tasainen sarja ennakkoon.

Liigajoukkueen ja Klubi 04:n välillä tullaan tälläkin kaudella näkemään jonkin verran pelaajaliikennettä. Kauden avausotteluun Klubi 04 pääsee Lallin mukaan hyvistä asetelmista.

– Muutamia pieniä loukkaantumisia. Francis Etu kävi leikkauksessa ja on pidempään pois. Aaro (Toivonen), Junnu (Samuel Anini Jr) ja Maikki (Michael Boamah) tulevat liigamiehistöstä mukaan lauantaina. Saamme hyvän ryhmän viihdyttämään paikalle saapuvia katsojia.

Vasemmalta Elmer Vauhkonen, Otto Hannula, Matias Ritari ja Ville Vuorinen voitetun EIF-ottelun jälkeen.

HJK Klubi 04:n tavoite kehittää pelaajia edustusjoukkueeseen

HJK Klubi 04:n ensisijainen tavoite on tuottaa pelaajia edustusjoukkueeseen. “Nollaneloseen” satsaaminen on ollut HJK:lle tuloksellista ja tavoitteellista.

– HJK Klubi 04 on linkki akatemiatoiminnan ja liigajoukkueen välillä. Panostukset joukkueen toimintaan ovat olleet jo pitkään ja ovat yhä melko vankat. Tavoitteena on, että toiminta on olosuhteiltaan ja ympäristöltään hyvin lähellä edustusjoukkuetta. Tulokset ovat nähtävillä, kuinka paljon sieltä on tullut pelaajia HJK:lle ja myös muille liigaseuroille sekä sitten lähtenyt maailmalle, HJK:n urheilujohtaja Vesa Mäki sanoo.

HJK:n urheilujohtaja Vesa Mäki.

HJK Klubi 04 nousi viime kauden päätteeksi Kakkosesta uuteen Ykköseen eli kolmanneksi korkeimmalle sarjatasolle. Mäen mukaan nykyinen sarjataso on Klubi 04:lle tässä vaiheessa oikein hyvä.

– Klubi 04:n tavoite on kehittää pelaajia. Totta kai jokaista ottelua lähdetään voittamaan ja sitä kautta kehittämään HJK:n identiteetin mukaisia voittavia pelaajia.

Liigajoukkue on nuorentunut viime vuodesta, ja nuoriin pelaajiin satsaaminen on strateginen valinta. Mäki haluaa nähdä saman kehityssuunnan myös HJK Klubi 04:ssa.

– Seuran tavoitteena on, että yhä nuoremmat pelaajat (17–19-vuotiaita) debytoivat liigassa. Se totta kai tarkoittaa sitä, että Klubi 04:een täytyy tulla jo nuoremmalla iällä. Olemme valmiita nostamaan rohkeasti jo B-juniori-ikäisiä pelaajia Nollaneloseen, jotta he olisivat sitten myöhemmin valmiita nousemaan jo aikaisemmin miesten peleihin. On hyvä myös muistaa, että joku pelaaja saattaa vaatia yhden stepin vielä Klubi 04:n ja liigajoukkueen välillä, Mäki toteaa.

HJK Klubi 04 vs FC Jazz lauantaina 13.4. kello 19 Bolt Arenalla. Liput matsiin tästä. Huomioi myös, että Kansallinen Liiga käynnistyy HJK:n osalta lauantaina Boltilla kello 16. Kansallisen Liigan matsiin ostetulla lipulla pääsee myös Klubi 04:n matsiin, ja sama toki toisin päin. Tervetuloa Boltille viettämään tuplapelipäivää!

Vesa Mäki kertoo HJK TV:n haastattelussa Klubi 04:n tavoitteista.