Jäähyväisiä ja eurounelmia – HJK:n kauden viimeinen kotiottelu torstaina Boltilla

Klubi isännöi Konferenssiliigassa skotlantilaista Aberdeenia. Useat pelaajat sekä päävalmentaja Toni Korkeakunnas nähdään viimeistä kertaa kotiyleisön edessä. Joukkue on totutellut kylmään säähän ja liukkaaseen kenttään alkuviikon ajan.

HJK vs Aberdeen
To 30.11.2023 klo 19:45
UEFA Conference League – Bolt Arena

HJK:n syksyn Konferenssiliigan – ja samalla koko kauden – viimeinen kotiottelu pelataan torstaina, kun skotlantilainen Aberdeen saapuu vierailemaan talvisella Bolt Arenalla. Pakkassäässä pelattava ottelu on samalla monille pelaajille ja valmentajille, kuten peliuransa päättävälle Perparim Hetemaj’lle sekä Klubin Suomen mestaruuteen johdattaneelle Toni Korkeakunnakselle, viimeinen kotiyleisön edessä.

Lohkon kolmatta sijaa kahdella tasapelipisteellään pitelevä Aberdeen on jo varmuudella ulkona pudotuspeleihin oikeuttavasta kahden parhaan joukosta, kuten myös lohkojumbona yhden pisteen saldolla oleva HJK. Ottelun urheilullinen panos on siis taistelu lohkon kolmossijasta.

Toni Korkeakunnas

­Viimeksi joukkueet kohtasivat lokakuun alussa Skotlannissa. Tuolloin HJK kontrolloi ensimmäistä tuntia hyvin ja siirtyi johtoon Bojan Radulovicin upealla viimeistelyllä, mutta isäntien loppukiri oli lopulta liikaa, ja Bojan Miovski tasoitti pelin.

Katso Bojan Radulovicin kommentin ottelua edeltävän päivän lehdistötilaisuudessa.

Veikkausliiga-kautensa Suomen mestaruuteen päättänyt HJK ei ole pelannut kuin yhden kilpailullisen ottelun kuukauden sisään. Klubi isännöi kolme viikkoa sitten Konferenssiliigassa Frankfurtia, joka saalisti Klubin hyvästä taistelusta huolimatta täydet pisteet Töölöstä 1–0-voitolla.

Päävalmentaja Toni Korkeakunnas myöntää, että HJK:n valmistautuminen otteluun ei ole ollut helpoin mahdollinen, koska etenkin alkuviikosta treeniolosuhteet Boltilla olivat arktiset. 

– Hyvin ollaan kuitenkin sopeuduttu. Viimeksi tänään aamulla kehuin poikia asenteesta, siinä ei ole näissäkään olosuhteissa ollut moitteen sijaa. Toki jokin yksittäinen murina kuului, että miksi emme treenaa sisällä – no siksi, että pelikin pelataan ulkona, eikä torstain ennustekaan kauhean lämpimältä vaikuta, Korkeakunnas naurahtaa. 

– Nyt olemme tottuneet säähän ja siihen, että kentän pinta on liukas. Normaalin kotietumme lisäksi se saattaa vielä tuoda meille lisää etua, koska Aberdeen ei harjoittele täällä ennen peliä.

Joukkueen terveystilanne on erinomainen, ja harjoitusrinki on ollut leveä. 

– Pelasimme viime viikolla jälleen joukkueen sisäisen treenimatsin erinomaisella sykkeellä ja asenteella. Siinä oli käytännössä kaksi hyvätasoista Veikkausliiga-joukkuetta vastakkain. Kaikki haluavat pelata torstaina, joten tottakai kaikki haluavat myös näyttää sen treeneissä. Meininki on hyvä.

– Meillä on kova halu näyttää. Koimme, että Aberdeenistä olisimme voineet ottaa voiton. Monelle meistä tämä on viimeinen ottelu kotiyleisön edessä. Niin pelaajilla kuin itsellänikin on kova halu jättää voittoisat jäähyväiset. 

Aberdeen on pelannut kolmen viime viikon aikana kuusi ottelua vaihtelevalla menestyksellä. Konferenssiliigan lohkovaiheessa skotit tuplasivat pistesaldonsa hakemalla 2–2-tasapelin kreikkalaisen PAOKin vieraana. Skotlannin pääsarjassa pelattujen viiden ottelun saldo on kaksi voittoa, tasapeli ja kaksi tappiota, joista viimeisin tennislukemin (0–6) Celticiä vastaan. Sunnuntaina joukkue raapi kotonaan 1–1-tasapelin sarjakakkosta Rangersiä vastaan.

Nihkeän kauden kotimaassaan pelannut Aberdeen on sarjassaan tällä hetkellä vasta kymmenentenä eli kolmanneksi viimeisenä.

Päävalmentaja Toni Korkeakunnaksen kommentit lehdistötilaisuudessa.
HJK:n legendaarinen japanilaisvahvistus Atom Tanaka teki jatkosopimuksen kaudelle 2024.