Kanellopoulos Kreikasta Klubin keskikentälle 

”Kanell” oli viime vuonna Kreikan U21-maajoukkueen runkopelaajia.

Tervetuloa Klubiin, Kanell!

Georgios Kanellopoulos siirtyy Kreikan pääsarjaseura Asteras Tripoliksesta HJK:hon 2+1-vuotisella sopimuksella. Parin viikon kuluttua 23 vuotta täyttävä keskikenttäpelaaja oli viime vuonna vakiokasvo Kreikan U21-maajoukkueen avauskokoonpanossa. 

– Georgios on taitava ja monipuolinen keskikenttäpelaaja, jolla on perusominaisuudet useampaan keskikentän rooliin, toteaa HJK:n päävalmentaja Toni Koskela

– Data tukee Georgioksen vahvuuksia. Lisäksi hän on vielä nuori, eteenpäin pyrkivä pelaaja, jollaisia HJK haluaa nähdä kehittymässä ammattimaisessa organisaatiossaan, sanoo Klubin Head of Scouting Henri Määttä.

Entä Kanellopoulos itse – kuinka kuvailisit itseäsi pelaajana?

– Tykkään pallosta. Olen hyvä pallon kanssa, tekninen. Ehkä vähän enemmän hyökkäävä kuin puolustava pelaaja, mutta puolustaminenkin sujuu kyllä, kreikkalainen hymyilee. 

– Tottakai haluan auttaa joukkuetta voittamaan ja tehdä parhaani joukkueen, valmennuksen ja fanien puolesta. Olin positiivisesti yllättynyt, kun HJK kertoi olevansa kiinnostunut, etenkin kun yhteydenotto tuli seurasta, joka on Euroopassa ja eurooppalaisissa kilpailuissa tunnettu. Mahdollisuus pelata europeleissä tuo tietysti lisämotivaatiota. Ylipäätään olen erittäin onnellinen sopimuksesta ja valmis saavuttamaan hienoja asioita täällä!

185-senttinen Kanellopoulos on pelannut Kreikan Superliigassa 27 ottelua, joista 21 viime kaudella, mutta syksyllä uuden päävalmentajan alaisuudessa peliminuutteja ei enää juurikaan tullut. Hänen pelaajasopimuksensa oli kuitenkin edelleen voimassa, mutta Asteras ja HJK pääsivät kumpaakin osapuolta tyydyttävään yhteisymmärrykseen siirrosta. 

Kanellopoulos matkasi Kreikan lämmöstä sateiseen Helsinkiin perjantaina, läpäisi lääkärintarkastuksen ja allekirjoitti sopimuksen. Klubin harjoituksiin mies liittyy mukaan heti maanantaina. 

Spartassa syntynyt Kanellopoulos siirtyi Asteras Tripolisiin 14-vuotiaana ja edusti seuraa siitä asti. Peloponnesoksen niemimaalla sijaitsevan Tripolin alueella asuu alle 50 000 ihmistä, joten muutto Etelä-Kreikasta Pohjois-Eurooppaan ja Helsinkiin on monella tapaa iso muutos. Hieman pidempi sopimus antaa aikaa sopeutua uuteen kulttuuriin ja uuden liigan pelitapaan.

Kliseisesti pitää tietysti kysyä, keitä suomalaisia pelaajia tiesit entuudestaan, ennen HJK:n yhteydenottoa?

– (Teemu) Pukki, (Perparim) Hetemaj, hän on pelannut Kreikassa aikoinaan. Ja Nikolai Alho, joka pelaa nyt Kreikassa Volosissa. 

Kanellopouloksen sukunimen alkuosa, Kanello, tarkoittaa kreikaksi kanelia, ja lempinimensä Kanell istuukin siten hyvin myös suomalaiseen suuhun. 

Tervetuloa, Kanell!  

Georgios Kanellopoulos - HJK Helsinki