Kotiottelut jatkuvat maanantaina FC Lahtea vastaan

HJK iski torstaina peräti viisi osumaa IFK Mariehamnin verkkoon ja haki arvokkaan vierasvoiton saarelaisista. Tarkoitus on jatkaa maanantaina siitä mihin Maarianhaminassa jäätiin. Klubi on onnistunut edellisessä viidessä ottelussaan maalinteossa upeat 16 kertaa. Se on kaksi kertaa enemmän kuin maanantain vastustaja FC Lahden maalisaldo koko kaudelta. Lahtea ei kuitenkaan tule väheksyä. Se vaihtoi epäonnistuneen alkukautensa jälkeen päävalmentajaa, ja Tommi Kautosen korvannut Juha Malinen on saanut joukkueen loistavaan lentoon. Lahti on napannut nyt kolmesta edellisestä pelistään täyden pistepotin. HJK:n päävalmentaja Sixten Boström uskoo vastassa olevan pohjimmiltaan sama joukkue kuin edellisessä kohtaamisessa toukokuussa, jolloin Klubi vei pisteet vieraskentältä Mikael Forssellin puskumaalilla.

– Tulokset eivät ole ainoastaan olleet hyviä, vaan Lahti on myös pelannut tosi hyvin. Se on samanlainen joukkue kuin Kautosen aikana, nyt vaan tavallaan vielä selkeämmin sellainen. Malisen näköinen joukkue, vauhdikas ja aggressiivinen. He pelaavat suoraviivaisesti ja prässäävät vahvasti, sekä vieraissa että kotona, avasi Boström vastustajan peliä.

Boströmillä on valinnanvaraa maanantain otteluun. Torstain pelissä loistanut avauskokoonpano puolustaa paikkojaan, mutta muitakin vaihtoehtoja piisaa. Maarianhaminan ottelusta pois jäänyt Teemu Tainio palaa joukkueeseen ja loukkaantumisesta toipunut Sebastian Mannström hamuaa takaisin kentälle. Pienen kolhun torstaina saanut Sebastian Sorsa on myös todennäköisesti pelikunnossa jo maanantaina.

– Lahti-pelin jälkeen meillä on ruhtinaalliset puolitoista viikkoa väliä seuraavaan peliin, jolloin pääsemme harjoittelemaan ihan eri tavalla. Se auttaa tosi paljon niitä jotka ovat pelanneet vähän tai ovat olleet toipilaina, kertoi Boström.

Avauspotku potkaistaan maanantaina kello 18.30, Sonera Stadiumin portit aukeavat tuntia aikaisemmin. Osta lippusi ennakkoon ja saavu ajoissa stadionille aistimaan pelipäivän tunnelmia!