Lampi viihtyy Sveitsissä

Talvilajeihin perehdyttävältä alppileiriltä juuri palannut Lampi ei ole hirveästi ehtinyt vielä paikalliseen kulttuuriin ja elämänmenoon tutustua.
– Sveitsissä olen kyllä tykännyt, vaikka kaikki aika on kylläkin mennyt asioiden hoitamiseen ja treeneissä käyntiin. Tässä on miljoona asiaa hoidettavana, oleskelulupahakemuksien, pankkitilien avaamisen ja kaikkien muiden käytännön asioiden järjestelyssä. Näyttäisi sille, että saan oman asunnon jo ensi viikolla ja sen myötä oleskeluni täällä helpottuu valtavasti, sillä täällä et saa edes sveitsiläistä puhelinliittymää ilman pysyvää osoitetta, Lampi naurahtaa.

Kielitaitoa miehellä on onneksi omasta takaa ja Lammen sointuvaa saksaa on kuultu jo Sveitsin radiossakin.
– Onneksi olen lukenut Saksaa lukiossa. On hyvä, kun on hieman pohjaa, niin ei ole täällä aivan ummikkona. Ymmärrän aika hyvin mitä puhutaan ja kykenen jo hieman keskustelemaankin. Se radiohaastattelukin meni ihan purkkiin, Veka kertoo.

Toinen entinen klubilainen Hannu “Rautavuori” Tihinen on auttanut Vekaa käytännön asioiden hoidossa ja entiset HJK:n miehet nähdään toivottavasti heti helmikuussa yhteistyössä kentällä, kun Sveitsin liiga jatkuu. Zürich johtaa Sveitsin liigaa 8 pisteen erolla seuraavaan ja on mukana cupin puolivälierissä.