Liigacupin paluu! – HJK vs IFK M katsottavissa Ruudusta

HJK kohtaa Liigacupin paluussa IFK Mariehamnin lauantaina 5.2. kello 14.00. 

Katso video!

HJK vs IFK M 
La 5.2.2022 14:00
Talin halli

Liigacup tekee paluun kotimaisen jalkapallon kilpailukalenteriin viiden kauden mittaisen tauon jälkeen. Klubi avaa Liigacupin ottelut Talin hallissa ottelulla IFK Mariehamnia vastaan huomenna lauantaina 5.2.2022 kello 14.00. Koronarajoitusten vuoksi otteluun saa ottaa enintään 50 katsojaa. HJK on kutsunut katsomoon sallitun määrän kannattajia Klubipäädystä. 

Suora lähetys ottelusta on nähtävissä Ruudusta

– Joukkueen fiilis on koko ajan paranemaan päin. Paljon on tullut uusia pelaajia ja asioita, mutta kokonaisuudessaan joukkue on työteliäs, ja pelaajilla on hyvä meininki. Liigacupin ottelut ovat tärkeitä pelejä kauteen valmistautumisen näkökulmasta, sillä kilpailullisissa peleissä pisteitä on aina jaossa. Se tuo hyvää lisäpanosta otteluihin, ennakoi HJK:n valmentaja Toni Korkeakunnas huomista peliä. 

– Yritetään parantaa suoritusta edellisistä otteluista. Viime ottelussa jäimme kokonaan ilman maaleja, mikä ei tietenkään tyydytä meitä. Onnistuimme hallitsemaan palloa ja hyökkäämään ihan ok, mutta viimeisen kolmanneksen toiminta ei ollut riittävän tehokasta ja vaarallista. Olemme kiinnittäneet huomiota myös kenttätasapainoon sekä hyökätessä että puolustettaessa, toteaa Korkeakunnas. 

Liigacupin lohkovaiheessa pelataan kolmessa neljän joukkueen lohkossa yksinkertainen sarja, jonka jälkeen lohkojen kaksi parasta sekä kaksi parasta lohkokolmosta jatkavat pudotuspeleihin. HJK:n kanssa samassa lohkossa pelaavat IFK Mariehamin lisäksi HIFK ja FC Inter. Liigacupissa kukin joukkue saa peluuttaa kolmea testipelaajaa ottelua kohden.  

Liigacupia on pelattu aiemmin vuosina 1994–2000 ja vuosina 2004–2016. HJK:lla on vyöllään eniten Liigacupin mestaruuksia – viisi kappaletta –, joista viimeisin on kaudelta 2015. IFK Mariehamn on kohdattu Liigacupissa viimeksi kaudella 2016, jolloin niin ikään Talin hallissa pelattu ottelu päättyi HJK:n 1–0-voittoon. Ainoan maalin tuolloin viimeisteli Taye Taiwo. Ainoana nykyjoukkueen pelaajista mukana oli Atom Tanaka

Huomisesta ottelusta ovat varmuudella sivussa Santeri HostikkaPyry Soiri ja Janne Saksela.