Maajoukkuetauko on ohi – Klubi suuntaa tiistaina FC Hakan vieraaksi

Veikkausliiga-kauden jälkimmäinen puolikas käynnistyy mielenkiintoisista asetelmista.

Klubin kokenutta kaartia: kapteeni Miro Tenho, Perparim Hetemaj ja Atom.

FC Haka vs HJK
Ti 27.6.2023 klo 18:00
Veikkausliiga – Tehtaan kenttä

Veikkausliiga-kausi ylittää Klubin osalta kauden puolen välin rajapyykin tiistai-iltana, kun joukkue matkustaa Valkeakoskelle FC Hakan vieraaksi. HJK on 13 pelatun ottelun jälkeen 26 pisteessä, mikä oikeuttaa sarjataulukon kolmanteen sijaan. Ero kärkipaikkaa hallussaan pitävään Kuopion Palloseuraan on tosin vain kaksi pistettä.

Kansainvälinen maajoukkuetauko sekä juhannusviikonloppu toivat kotimaisen jalkapallon pääsarjaan reilun kahden viikon mittaisen tauon, jonka aikana Klubi on päässyt harjoittelemaan. Harjoitusvahvuudesta puuttui tosin runsaasti tuttuja kasvoja, kun peräti kymmenen edustusjoukkueen pelaajaa sekä kolme valmennusryhmän jäsentä oli maajoukkuetehtävissä.

– Ensin lepäsimme ja sitten harjoittelimme vähän pienemmällä ryhmällä. Saimme muutamille pelaajille tärkeitä treenejä alle. Koko joukkue on ollut kasassa torstaista asti parin päivän juhannusbreikkiä lukuun ottamatta, ja kilpailutilanne on kova, kommentoi HJK:n päävalmentaja Toni Koskela.

Viime kaudella neljänneksi sijoittunut FC Haka on ollut yksi kauden heikoimpia suorittajia, kun pisteitä on kertynyt 12 ottelusta ainoastaan kymmenen. Viimeisin voitto on toukokuun 9. päivältä, jonka jälkeen voitottomia otteluita on kertynyt seitsemän. Perinteinen valkeakoskelaisseura löytyykin vasta sarjataulukon kymmenenneltä sijalta.

Myös HJK:n vire oli touko-kesäkuun taitteessa heikko, mutta nyt kurssi vaikuttaisi kääntyneen. Maajoukkuetaukoa edeltäneet niukat voitot FC Lahdesta ja KTP:stä eivät olleet pelillisesti kaikista kauneimmat, mutta täydet pisteet olivat tiukassa kärkitaistossa sitäkin tärkeämmät.

– Sarja jatkuu mielenkiintoisista asetelmista. Lähdemme jatkamaan kahden voiton putkea, totesi Koskela.

Alkukaudesta runsaasti maaleja tehtaillut FC Haka on kärsinyt maalinteko-ongelmista viime aikoina, kun pallo on löytänyt tiensä vastustajan verkkoon yhteensä vain kahdesti edellisissä viidessä ottelussa. Viime kaudella maalipörssin voittaneen Lee Erwinin menetys vaikuttaa varmasti Teemu Tainion luotsaaman ryhmän iskukykyyn, vaikka korvaajaksi hankittu argentiinalainen Juan Lescano on onnistunut kohtalaisesti: viidellä maalilla irtoaa maalitilaston viides sija.

Klubin edellinen vierailu Valkeakoskella jätti mukavat muistot, kun viime kauden mestaruus varmistui 1–0-vierasvoitolla sarjan toiseksi viimeisellä kierroksella. Viimeksi HJK ja Haka kohtasivat Töölössä huhtikuun lopussa, jolloin Klubi ratkaisi pelin käytännössä jo ensimmäisen jakson maalillaan.

HJK:n terveystilanne on tällä hetkellä erinomainen. Tiistain ottelusta ovat sivussa ainoastaan pitkäaikaispotilaat Valtteri Moren ja Oliver Pettersson.