Muurinen: Katseet tiukasti keskiviikon KuPS-otteluun

Ja pettymystä pahentaa se, että HJK oli ottelussa käytännössä suvereeni. MYPA pelasi läpi ottelun 5-4-1 -taktiikalla, jossa puolustuslinja oli tukittu totaalisesti ja kärjessä hääräsi yksinäisenä piikkinä Pekka Sihvola.

HJK hallitsi palloa miten tahtoi, mutta ei löytänyt keinoja päästä MYPA-maalille.

– Sellaisia tuhannen taalan paikkoja emme saaneet luotua, vaikka hallitsimme peliä. Tämän illan peli osoitti jälleen, että jalkapallo on maalinteko peli. Siitä ei pääse mihinkään, pettynyt päävalmentaja sanoo.

MYPA:n ja ottelun viimeisessä hyökkäyksessä HJK-puolustus päästi kärkipelaaja Pekka Sihvolan liian vapaasti kääntymään rangaistusalueella. Sihvola pääsi lukomaan melkein nollakulmasta ja ampui onnellakin pallon HJK-maaliin.

Pelikello näytti 94. minuuttia.

– Pelaajat ovat äärimmäisen pettyneitä. Asenteellisesti pelasimme mielestäni hyvin, mutta maalipaikkoihin emme päässeet. Siinä oli meidän pahin ongelmamme tänään.

Päävalmentaja haluaa noteerata myös pelikentän kunnon, joka ei ainakaan auttanut HJK:n pelitapaa vaan päinvastoin.

– Nämä kevään perunapellot suosivat joukkueita, jotka pelaavat 5-4-1 -taktiikalla. Se muuri oli tänään käytännössä mahdotonta pelaamalla puhkoa rikki.

Tilanteita ei ottelussa muutenkaan nähty. HJK:lla oli koko ottelussa viisi laukausta maalia kohden, MYPA:lla kolme.

Pettymyksestä huolimatta päävalmentaja haluaa, että joukkue tyhjentää mielensä sunnuntain tappiosta ja suuntaa katseensa tiukasti keskiviikon KuPS-vierasotteluun.

– Harjoittelemme maanantaina, katsomme loukkaantuneiden tilanteen ja keskitymme täysillä keskiviikkoon. Kuopiossa pelataan tekonurmella, joten pelin luonne saattaa todennäköisesti olla kovin erilainen.